YLSY Yurt İçi Akademik Danışmanlar Toplantısı Yapıldı

Marmara Üniversitesi YLSY Yurt İçi Akademik Danışmalar Toplantısı Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin’in katılımıyla Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği YLSY Yurt İçi Akademik Danışman toplantısı Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat’ın konuşmasıyla başladı. Rektör Arat “ Batı dünyası bilim ve teknolojisinin 17.asrın sonlarından itibaren öne geçmesiyle birlikte Osmanlı Devleti 18.asırdan itibaren batıya elçi, kamu görevlisi ve öğrenci göndermeye başlamıştır” şeklindeki konuşmasıyla yurt dışına öğrenci gönderilmesinin tarihi süreçlerinden bahsetti. Toplantıya katılan Mili Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin konuşmasında, bir akademisyen olarak süreci iyi bilen birisi olduğunu belirterek burs programı hakkında çalışmaları 2013 yılından itibaren başlattıklarını söyledi.

Milli Eğitim Uzmanı Dr. Recep Demir,  Akademisyenleri YLSY programı hakkında bilgilendirdi. Konuşmasının ardından REBUS yurt içi akademik modülü sunumunu gerçekleştirdi. Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftci ve Daire Başkanı Fatih Kuzu’nun gerçekleştirdiği soru cevap bölümü ile toplantı sona erdi.

HABER-FOTOĞRAF: AYŞE MEMİŞ