YGS’yi Kaçıran Öğrencinin Eğitim Masraflarını Üstlendi Reviewed by Momizat on . Adana'da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na geç kalması sebebiyle binaya alınmayan ve bu sebeple gözyaşlarına boğulan 19 yaşındaki Mehmet Kara'nın bir yıllık eğitim Adana'da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na geç kalması sebebiyle binaya alınmayan ve bu sebeple gözyaşlarına boğulan 19 yaşındaki Mehmet Kara'nın bir yıllık eğitim Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » YGS’yi Kaçıran Öğrencinin Eğitim Masraflarını Üstlendi

YGS’yi Kaçıran Öğrencinin Eğitim Masraflarını Üstlendi

Adana’da Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na geç kalması sebebiyle binaya alınmayan ve bu sebeple gözyaşlarına boğulan 19 yaşındaki Mehmet Kara’nın bir yıllık eğitim masraflarını bir iş adamı üstlendi.

Sınava gireceği okulun önünde ağlayan Kara’ya ulaşan şarkıcı Haluk Levent bir iş adamının bu yılki eğitim masrafını karşılayacağını kendisine söyledi.

Kara,  yaptığı açıklamada, Cebesoy İlkokulu ile ortaokulunun birbirine çok yakın olduğunu,okulları karıştırınca zaman kaybettiğini ve sınava geç kaldığını belirtti.Sınava giremeyince çok üzüldüğünü söyleyen Kara, “Çıkan haberleri gören Haluk Levent bana ulaştı ve çok yardımcı oldu. Bu seneki eğitim masraflarını bir iş adamının karşılayacağını söyledi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sivil havacılık kabin hizmetleri bölümünü okumayı isteyen Kara  sınava giremediği için bir sene kaybetmemek için bu alanda mesleki eğitim kurslarına gitmeyi planladığını belirtip ,”İsminin açıklanmasını istemeyen iş adamı, eğitim masraflarım için para gönderecek” dedi.

Adana’da dün Cebesoy Ortaokulunda YGS’ye girecek olan Mehmet Kara, kapı kapatıldıktan çok kısa bir süre sonra geldiği için sınava girememişti. Kaya, görüştüğü görevlilerin sınava alınamayacağını belirtmesi üzerine uzun süre ağlamıştı.

Kaynak: Al Jazeera Türk