Yeni Medya Sosyolojisi Seminerleri: “Laiklik ve Sekülerlik” Reviewed by Momizat on . Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde başlayan "Yeni Medya Sosyolojisi Seminerleri" alanında uzman konu ve konukların yer aldığı programlarla devam Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde başlayan "Yeni Medya Sosyolojisi Seminerleri" alanında uzman konu ve konukların yer aldığı programlarla devam Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » Yeni Medya Sosyolojisi Seminerleri: “Laiklik ve Sekülerlik”

Yeni Medya Sosyolojisi Seminerleri: “Laiklik ve Sekülerlik”

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde başlayan “Yeni Medya Sosyolojisi Seminerleri” alanında uzman konu ve konukların yer aldığı programlarla devam ediyor.

“Yeni Medya Sosyolojisi Seminerleri”kapsamında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi bugün, Prof. Dr.Besim Fatih Dellaoğlu’nu ağırladı.

Prof. Dr. Dellaloğlu, “laiklik ve sekülerlik” konularındaki bilgi ve deneyimlerini katılımcılara paylaştı.”Laiklik ortaçağ kökenli ve bir ortaçağ kavramıdır.” ifadesinde bulunan Dellaloğlu, laikliğin, devletin ve geniş anlamda kamunun, bütün inançların ve mezheplerin veya bütün yaşama çeşitlerinin, günlük hayat biçimi olduğunu söyledi. Katılımcıların merak ettiği soruları cevaplayarak konuşmasına devam eden Dellaloğlu, Laiklik kelimesinin isimden çok bir sıfat olduğunun da altını çizdi. Prof. Dr. Dellaoğlu ayrıca, Laik duruma getirme, dinden bağımsızlaştırma gibi anlamlara gelen sekülerlik kavramına da değindi.

Haber: Seral KARAGEL
Fotoğraf: Onur AYTEKİN