Çocuk Eğitim Merkezi gönüllülerini arıyor Reviewed by Momizat on . Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezleri, eğitim gören çocuklara ve gençlere ya da zorunlu eğitim döneminde maddi sıkıntılarından dolayı çalışmak zorunda Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezleri, eğitim gören çocuklara ve gençlere ya da zorunlu eğitim döneminde maddi sıkıntılarından dolayı çalışmak zorunda Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » Çocuk Eğitim Merkezi gönüllülerini arıyor

Çocuk Eğitim Merkezi gönüllülerini arıyor

Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezleri, eğitim gören çocuklara ve gençlere ya da zorunlu eğitim döneminde maddi sıkıntılarından dolayı çalışmak zorunda olan bu yüzden eğitim hakkından yararlanamayan çocuklara destek oluyor.

Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezleri, ilçe sınırları içerisinde eğitim gören çocuklara ve gençlere, zorunlu eğitim döneminde maddi sıkıntılarından dolayı çalışmak zorunda olan bu yüzden eğitim hakkından yararlanamayan hatta okuma yazma dahi bilmeyen çocuklara destek oluyor. Ayrıca ÜSGEM ailelerin çocuklarını Bilgi Evleri’ne göndermesi durumunda maddi yardım sağlıyor. İlkokul ve ortaokul çağındaki çocukların eğitimlerine destek için, okul takviyeleri, kitap okuma faaliyetleri, spor aktiviteleri ile ruhen ve bedenen sağlıklı olmaları, milli ve manevi değerlerini kazanmaları, gelecek ufkuna sahip olabilmeleri, sosyal alanda kendilerini fark etmeleri, öğrenirken eğlenmeleri, bilim ve teknolojiyi faydaya dönüştürebilmeleri gibi hizmetlerde bulunuyor.

Gönüllüler sadece eğitim vermekle kalmıyor diğer faaliyetlerinde de çocukların destekçisi oluyor.
Öğretim faaliyetleri için gönüllüğü esas alan proje; birçok gönüllüyü çocukların ahlaklı, geleceklerine sağlam basan farkındalıklı bireyler olmaları için bir araya getiriyor, gönüllüler çocuklarla vakit geçiriyor, okul eğitimine yardımcı oluyor, sahip olduğu yetenekleri çocuklara öğretiyorlar.
Çocuklara sevgiyle bağlı gönüllüler sadece eğitim merkezlerinde bir araya gelmekle kalmıyor, çocukların veli toplantılarına yakını olarak katılabiliyor, çocukları takip edebiliyor, benzer pek çok durumda hem çocukların hem kendilerinin manevi doyumunu sağlıyor, sevmeyi ve sevilmeyi, çocuk olmayı öğreniyorlar. Proje her bir öğrencinin başta kendine sonra topluma yararlı bir birey olmasını amaç ediniyor.

Çocuklar gönüllü eğitimcilerini bekliyor
Üsküdar Belediyesi Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri bünyesinde 2014-2015 yılında 12.000 öğrenciye hizmet veriyor. Aynı zamanda bu projenin içinde yer almak isteyen eğitim gönüllülerini ÜSGEM’e bekliyor. Ayrıntılı bilgi için burayı tıklayınız.

Haber: Şeyma Filiz