Üç İl için Deprem uyarısı Reviewed by Momizat on . Fırat Üniversitesi'nde katıldığı panelde konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul, Fırat Üniversitesi'nde katıldığı panelde konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul, Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » Üç İl için Deprem uyarısı

Üç İl için Deprem uyarısı

Fırat Üniversitesi’nde katıldığı panelde konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul, Elazığ ve Erzincan’da büyük bir deprem beklediklerini ifade etti.

Fırat Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Elazığ ve Yakın Çevresinin Depremselliği, Diri Faylar, Aletsel ve Tarihsel Dönem Depremleri” paneline konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul ve Erzincan-Karlıova arasında büyük bir deprem beklediklerini ifade ederken aynı zamanda da Elazığ’da 7.1′lik bir depremin meydana gelebileceğini bildirdi. Prof. Dr. Görür, meydana gelecek bu depremle Elazığ’da kent diye bir şey kalmayacağını da sözlerine ekledi.
Kuzey Anadolu Fayı’nın büyük ölçüde enerjisini boşalttığını belirten Prof. Dr. Görür, “Sadece Marmara’da İstanbul bölgesi ve Erzincan ile Karlıova’nın arasında büyük bir deprem bekliyoruz. Ama Doğu Anadolu’da Elazığ, Elazığ dediğim zaman kent merkezini algılamayın. Bütün köy ve kasabalarıyla Elazığ’ı da tehdit eden Doğu Anadolu fayı uzun zamandır suskun. Enerji biriktiriyor ve korkumuzda ondan. Burada büyük depremler olabilir” dedi.
1970’den bu yana bakıldığında, Türkiye’nin tamamının deprem kuşakları arasına girdiğini vurgulayan Prof. Dr. Görür, Orta Anadolu haricinde diğer yerlerde depremin ülkemiz için ciddi bir sorun olduğunu da belirterek sözlerini noktaladı.

Kaynak: İHA
Haber: Seda Nur Kökçin-Merve Bavra