TÜSİAD’dan Marmara Medya Merkezi’ne Ziyaret Reviewed by Momizat on . TÜSİAD Kadın Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger, Marmara Medya Merkezini ziyaret etti. Marmara Medya Merkezi’nde bulunan araştırma görevlileri ve öğre TÜSİAD Kadın Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger, Marmara Medya Merkezini ziyaret etti. Marmara Medya Merkezi’nde bulunan araştırma görevlileri ve öğre Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » TÜSİAD’dan Marmara Medya Merkezi’ne Ziyaret

TÜSİAD’dan Marmara Medya Merkezi’ne Ziyaret

Marmara Medya Merkezi’nde bulunan araştırma görevlileri ve öğrenciler ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan TÜSİAD Kadın Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger, başkanlığını üstelendiği TÜSİAD’a bağlı ‘AB sürecinde kadın erkek eşitliği’ grubunun çalışmalarından bahsetti.  Türkiye’deki kadın erkek eşitsizliğini istatistiki bilgiler ile somutlaştıran Ger, 16 yıldır sürdürdüğü çalışmalarını “karınca misali yol yürüyoruz” kelimeleriyle ifade etti.

Nur Ger, bir ülkedeki kadın­erkek eşitliğini belirleyen kriterleri sağlığa erişim, çalışma hayatına erişim, siyasete erişim ve eğitime erişim şeklinde dört ana başlık altında toplandığını söyledi. Ger, gelir dağılımı eşitsizliği, kayıt dışı çalışan kadın işçiler, kadınların eğitim yaş ortalaması ve okuma yazma oranları hakkında önemli rakamsal bilgileri de paylaştı. Kadınların iş hayatından yoksun olma sebeplerine de değinen Ger,kadınların çalışma isteklerinin genellikle bastırıldığını belirterek,  “Kadınlar çeşitli sebeplerden ötürü çalışamıyorlar. Bu konuya geleneksel olarak baktığımızda aile içinde kadın ve erkeğin rolleri bellidir. Erkekler hayatın içinde oluyor. Onlar çalışıp eve para getiren; kadınlar da evde çocuklarına bakarak aileyi düzende tutan bir rolü üstlenmişler. Kadınlar ancak bunun ötesinde bir imkân ya da olağanüstü bir durum olduğu takdirde çalışma fırsatı yakalayabiliyorlar” şeklinde konuştu.

Nur Ger, kadınlara çalışma fırsatı verilmesi için kreşlerin önemli bir etken olduğunun altını çizerek, her mahallede bir kreş olması gerektiğini söyledi. Ger, fırsat eşitliğinin kadınlarca talep edilmesinin çok önemli bir husus olduğunun üzerinde durdu. Şirketlerinin kadın erkek eşitliğine verdiği destekten ötürü 2013′te BM’den ödül aldığını sözlerine ekleyen Ger, her işletmenin çalışanlarına bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğine değindi. Kadının, çocukları konusunda çalıştığı çevreden anlayış görmesinin sağlıklı gelecek kuşakların oluşmasında etkili olduğunu ve kadınlar kadar erkeklerin de haklarını savunduklarını belirtti.

Kadın Erkek Eşitliği Hakkında Her Şey

TÜSİAD Kadın Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger,  “Kadın­Erkek eşitliği hakkında her şey” adıyla bir kısa film yarışması düzenlediklerini açıkladı.

Yarışma hakkında öğrencileri bilgilendiren Ger, “Filmin konusu kadın erkek ilişkisiyle ilgili her şey olabilir. En kısa bir, en uzun beş dakikadan oluşan kısa filmler istiyoruz. İlk 3′e girenlere ödüllerimiz var. Bu filmleri 8 Mart’ta kamu spotu şekline dönüştürmeyi düşünüyoruz. Son başvuru tarihi ise 15 Kasım. Üniversitelerden katılımların yoğun olmasını umut ediyoruz. Gelecek sizlersiniz.” dedi.

Haber: Merve Bavra – Ayşegül Yücekök

Fotoğraf: Yeter Şeko – Uygar Aydın