Türkiye’de ilk interaktif burun ameliyatı Reviewed by Momizat on . Türkiye’de bir burun ameliyatı ilk defa seyircilerin de katılımıyla interaktif olarak yapıldı. Kulak burun boğaz uzmanı Dr. Süreyya Şeneldir’in gerçekleştirdiği Türkiye’de bir burun ameliyatı ilk defa seyircilerin de katılımıyla interaktif olarak yapıldı. Kulak burun boğaz uzmanı Dr. Süreyya Şeneldir’in gerçekleştirdiği Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » Türkiye’de ilk interaktif burun ameliyatı

Türkiye’de ilk interaktif burun ameliyatı

Kulak burun boğaz uzmanı Dr. Süreyya Şeneldir’in gerçekleştirdiği burun ameliyatını 150 doktor, 3 boyutlu gözlüklerle izledi ve ameliyat hakkında sorular sordu.

Bu sene 12. kez düzenlenen “Burun Okulu” isimli toplantıya Avrupa, Ortadoğu ülkeleri, Azerbaycan ve Türkiye genelinden doktorlar katılım sağladı.

Dr. Şeneldir, 3 boyutlu teknolojiyle ameliyatların daha rahat anlaşılır olduğunu, eskiden böyle bir imkan olmadığı için ameliyathanenin kapasitesi kadar katılımcının olabildiğini, şimdi ise yüzlerce insanın katılım sağlayabildiğini ifade etti.

Dr. Şeneldir, “Daha önce de 3 boyutlu cerrahi kamera sistemi ameliyatlarda kullanılmış ama farkı şu oldu, interaktif bir şekilde izleyicilerin de katılabildiği canlı cerrahide kullandık. 3 saatlik ameliyat boyunca meslektaşlarımız başka bir salonda 3 boyutlu olarak ameliyatı izlediler. Derinlik hissini de gösterdiği için dokulardaki derinlik hissini, yaptığımız manevraları daha iyi gözlemleyebildiler. Bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Teknolojinin eğitim alanında da kullanıldığında ne kadar yararlı olmuş olduğunu gördük. Amerikan Hastanesi’nde yaklaşık 150 kişilik bir toplantı oldu. Azerbaycan’dan, Almanya’dan, yurtdışından da katılım oldu onlar da 3 boyutlu ameliyatı izleme şansı buldular.” diye konuştu.
Kaynak: DHA