TRT Belgesel Günleri sona erdi Reviewed by Momizat on . Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Marmara Medya Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen TRT Belgesel Günleri 11 Mayıs akşamı, TRT Tepebaşı Stüdyolarında  Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Marmara Medya Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen TRT Belgesel Günleri 11 Mayıs akşamı, TRT Tepebaşı Stüdyolarında  Rating: 0
You Are Here: Home » TEKNOLOJİ » BİLİŞİM » TRT Belgesel Günleri sona erdi

TRT Belgesel Günleri sona erdi

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Marmara Medya Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen TRT Belgesel Günleri 11 Mayıs akşamı, TRT Tepebaşı Stüdyolarında düzenlenen tören ile sona erdi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Modern ve Belgesel Sinemacılar Birliği’nin katkılarıyla düzenlenen ve 4 gün süren TRT Belgesel Günleri, dün akşam düzenlenen kapanış galasıyla sona erdi. Törene siyaset, sanat, akademik alanlardan pek çok isim katıldı.

“Partner üniversite olarak bizi seçtikleri için onur duyuyoruz”

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Ulus, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ile TRT işbirliğine ilişkin “Partner üniversite olarak bizi seçtikleri için onur duyuyoruz. Bu durumun bizim için motive edici olduğunu düşünüyorum öğrencilerimiz için onların motive olmaları için çok önemli bir çalışma. Onların harekete geçmeleri, hayata bir adım daha yaklaşmaları için çok önemli. Marmara üniversitesi iletişim fakültesi olarak öğrencilerimizin bu tarz etkinliklerde daha fazla yer alabilmesi adına birçok çalışma gerçekleştiriyoruz, dosyalar oluşturuyoruz. Gençlerin heyecanını içinde duyuyorum. O kadar büyük bir kentte yaşıyoruz ki. Burası dünyanın küçük bir örneği gibi” şeklinde açıklamada bulundu.

“Özellikle Marmara Medya Merkezi öğrencileri için çok önemli bir gelişme”

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Çetin Erus, TRT Belgesel Ödülleri’nde Ulusal Öğrenci kategorisinde Seçici Kurul Üyesi olarak yer aldı. Erus, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin partner üniversite olarak seçilmiş olmasının özellikle Marmara Medya Merkezi’ndeki öğrenciler için çok olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti. Zeynep Çetin Erus, “ TRT Belgesel Günleri senelerdir devam ediyor ama ilk kez bu yıl ulusal öğrenci kategorisi açıldı. Bu özellikle yeni film yapacak arkadaşlar için çok büyük bir olanak ve çok teşvik edici bir olay” şeklinde konuştu.

“Kurumsal bazda belgeselleri sahiplenecek başka kurum kalmadı

6. TRT Belgesel Günleri’nde Onur Ödülü alan yönetmen Tevfik Şenol, TRT Belgesel Günleri’ni “Bu etkinliği çok önemli buluyorum. Çünkü kurumsal bazda belgeselleri sahiplenecek başka kurum kalmadı. Bu anlamda çok değerli olduğunu düşünüyorum. Ancak uluslararası bazda daha komplike çalışılmalı. Ben inanıyorum TRT Belgesel Günleri güzel etkinliklerle devam edecek” sözleriyle değerlendirdi.

“Bu organizasyonda yer aldığım için mutluyum”

Ulusal Öğrenci Filmleri Kategorisi dalında “En İyi Film Ödülünü” kazanan Mehmet Emre Gül, “TRT Belgesel Günlerinde Benden Önce belgeselimle Ulusal Öğrenci Filmleri Kategorisinde yarışıyorum. TRT Belgesel Ödülleri, sinemayla ilgilenmeye başladığımdan beri takip ettiğim bir organizasyon. Bu organizasyonda yer aldığım için mutluyum.” şeklinde konuştu. Benden Önce filminin yardımcı yönetmeni Berk Türk ise, “Bu yılki tema olan savaş konusuna yönelmektense daha çok insan hikâyeleri, aile ve aile içi sorunlar bizim ilgi alanımız olduğundan savaş teması bizde ikinci planda kaldı.” ifadelerini kullandı.

TRT Belgesel Ödülleri’ni almaya hak kazanan filmler,

ULUSLARARASI KATEGORİ :

TOTO VE KIZKARDEŞLERİ, Yönetmen : Alexander NANAU, Romanya

FİLİN RÜYASI, Yönetmen : Kristof BILSEN, Belçika-İngiltere

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ÖZEL ÖDÜLÜ

( Ödül, iki film arasında paylaştırıldı.)

O NEHRİ GEÇME AŞKIM , Yönetmen : Moyoung JIN, Güney Kore

ve

ATEŞİN DÜŞTÜĞÜ YERDEKİLER, Yönetmen: Morgan KNIBBE, Hollanda

ULUSAL PROFESYONEL KATEGORİ :

ARTIK HAYALLERİM VAR , Yönetmen : Nefin DİNÇ

NAİL V., Yönetmen : Kurtuluş ÖZGEN

ÇİROK / HİKAYE, Yönetmen : Muhammet BEYAZDAĞ

ULUSAL ÖĞRENCİ FİLMLERİ KATEGORİSİ :

BENDEN ÖNCE , Yönetmen : Mehmet Emre GÜL

YALNIZLIK ÇAĞI, Yönetmen : Mehmet Ali SEVİMLİ

KANEDYEN, Yönetmen : Gözde ŞEN

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖDÜLÜ ( Ödül, iki film arasında paylaştırıldı.)

DURMADAN OTOSTOP, Yönetmen : Evren DAĞ

Ve