Tertemiz Yüreklere Umut Olacak Proje Oylarınızı Bekliyor Reviewed by Momizat on . "Hayal Edin Gerçekleştirelim" sosyal sorumluluk proje fikir yarışmasında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Ahmet Deniz "Umut Köyü" isimli projel "Hayal Edin Gerçekleştirelim" sosyal sorumluluk proje fikir yarışmasında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Ahmet Deniz "Umut Köyü" isimli projel Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » Tertemiz Yüreklere Umut Olacak Proje Oylarınızı Bekliyor

Tertemiz Yüreklere Umut Olacak Proje Oylarınızı Bekliyor

“Hayal Edin Gerçekleştirelim” sosyal sorumluluk proje fikir yarışmasında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Ahmet Deniz “Umut Köyü” isimli projeleri ile oylama aşamasına yükseldi.

2014 yılında başlayan “Hayal Edin Gerçekleştirelim” sosyal sorumluluk proje fikir yarışması; gençlerin sosyal sorumluluk konusunda bilinçlenmeleri, toplumsal ihtiyaçları fark etmeleri ve bu alanlarda harekete geçmeleri amacıyla Türkiye genelinde tüm üniversitelerin öğrencilerinin katılımına açık olan bir proje yarışması.

Ahmet Deniz Umut Köyü projesi ile 2080 proje arasından son 30 projeye kalan ve oylama aşamasına yükselen başarılı projeler arasında. Umut Köyü projesi ile amaçlanan özellikle büyük şehirlerde evi olmayan, sokakta ve sağlıksız koşullarda yaşayan insanların, onlar için kurulacak özel yaşam alanlarında sağlıklı ve refah içinde yaşamaları. Bu kapsamda tarıma müsait kırsal bir alan seçilerek pilot köy kurulması hedefleniyor. Köyde kendilerine tahsis edilen evlere yerleştirilen kişilere tarım, hayvancılık, tahta ve el işçiliği atölyelerinde gönüllü zanaatkarlar tarafından eğitim verilerek belirli alanlarda yetkinlik kazanmaları hedefleniyor. Proje ile aynı zamanda ülkemizde son yıllarda artan köyden kente göç nedeniyle boş kalan tarım arazilerinden fayda sağlanması ve yerli üretimin artırılması ile ülke ekonomisine katkı sağlanması da hedefleniyor.

Ahmet Deniz’in “Umut Köyü” fikir projesine www.hayaledingerceklestirelim.com/oylama/2017/umut-koyu linkinden ulaşıp oy verebilirsiniz.