Telefonlar 1 dakikada şarj olacak Reviewed by Momizat on . ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki bilim insanları yaklaşık bir dakikada tamamen şarj olabilen akıllı telefon pili üretmeyi başardı. Bilimadamları, cep telefonlar ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki bilim insanları yaklaşık bir dakikada tamamen şarj olabilen akıllı telefon pili üretmeyi başardı. Bilimadamları, cep telefonlar Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » Telefonlar 1 dakikada şarj olacak

Telefonlar 1 dakikada şarj olacak

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki bilim insanları yaklaşık bir dakikada tamamen şarj olabilen akıllı telefon pili üretmeyi başardı.

Bilimadamları, cep telefonları için çok hızlı şarj olan batarya geliştirdi. Batarya 1 dakikada şarj olup, kullanıma hazır hale geliyor. Alüminyun hücrelerden güç alan bataryanın, kullanımda olan lityum teknolojisine göre daha güvenli olacağı, kolay zarar görmeyeceği ve yanma-patlama riski taşımadığı belirtiliyor. Stanford Üniversitesindeki araştırmacılar, yeni bataryanın, kullandıkça ömrü azalan bataryalara göre daha avantajlı olacağını ve her şarj olduğunda kullanım ömrünün etkilenmeyeceğini söylediler.

Üniversitede kimya profesörü olarak çalışan Hangjie Dai, geliştirdikleri yeni bataryanın alkalin gibi pillerin yerini alacağını, lityum iyon bataryalara göre daha çevre dostu olacağını söyledi. Profesör Dai, yeni bataryanın matkapla delinse bile yanma riski taşımadığını belirterek, lityum pillerin taşıdığı birçok riskten uzak olacağını söyledi.
Alüminyum hücreli bataryalar güvenli olmalarının yanısıra, istenildiği kadar yeniden şarj edilebilicek. Daha önce geliştirilen benzer bataryalarda, en fazla 100 kez şarj ömrü sağlanmıştı. Yeni batarya ise 7 bin 500 kez şarj edildi ve sorun çıkarmadı. Lityum bataryalar ise 1000 kez şarj ömrüne sahip.

Haber: Melike Sejfula
Kaynak: BBC