“Siz hiç birinin hayatına dokundunuz mu?” Reviewed by Momizat on . Marmara Üniversitesi öğrencilerinin 5 yıl önce kurduğu Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü, köy okullarına yaptığı çalışmaları anlatan bir seminer düzenledi. Marm Marmara Üniversitesi öğrencilerinin 5 yıl önce kurduğu Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü, köy okullarına yaptığı çalışmaları anlatan bir seminer düzenledi. Marm Rating: 0
You Are Here: Home » MANŞET » “Siz hiç birinin hayatına dokundunuz mu?”

“Siz hiç birinin hayatına dokundunuz mu?”

Marmara Üniversitesi öğrencileri tarafından 15 Mart 2010 tarihinde kurulan kulüp, kurulduğu günden beri Türkiye’nin dört bir yanındaki köy okullarına giderek, öğrencileri okumaya teşvik edici çalışmalar yapıyor.

“Siz hiç birinin hayatına dokundunuz mu?” ilkesiyle yola çıkan Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü, yeni adıyla “Bir Çocuk Bir Umut”, şu ana kadar yaklaşık 15.000 kardeşine elini uzatmış, onlara 30.000 den fazla kitap götürmüş, binlerce oyuncak hediye etmiş bir kulüp olarak yoluna devam ediyor.

3 yıldır gönüllü olan kulüp başkanı Özge Ataman, “Eğitimde fırsat eşitsizliğini kendimize dert edindik.” diyerek söze başladı. Kulübün işleyişinden, neler yaptıklarından bahsederken “Anadolu’nun dört bir köşesinde içinde bir nebze olsun gelecek hayali olan çocuklara umut vermek istedik.” sözüyle kulübün amacını belirtti. Hiç hayal kurmamış çocuklara hayal edebilme özgürlüğünü yaşatmanın mutluluğunu katılımcılarla paylaştı.

Başkanın yaptığı açıklamaya göre kulüp, 5 yılda 680 gönüllüyü köylerdeki çocuklarla bir araya getirdi. Binlerce çocuğun hayatına dokundu, 50 ilde 80 tane proje gerçekleştirdi. Gittiği her okulda kütüphaneler kurdu, anasınıflarına oyuncaklar bıraktı.

Kurucu başkan Muhammet Erkam Avcı, ”Niçin bizimle bu kadar insanın geldiğini anlatacağım.” diyerek sözü ele aldı. “Paylaştığın senindir biriktirdiğin değil.” sözünden yola çıkarak 5 yıldır Anadolu’nun köylerine sevgi ve umudu paylaştıklarını söyledi. Her ay düzenli olarak iki ildeki köy okulları ve yatılı bölge okullarında projeler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Gidecekleri okullar ve tarih belli olduğunda kulübün sosyal medya hesaplarından duyurup, başvuruları oradan aldıklarını dile getirdi. Hazırladıkları sunuyla da yaptıkları projeleri katılımcılara anlattı.

Çocuklarla ilgili çalışmalarını biraz daha daraltarak köy okullarıyla çalışmak istediklerini ifade eden Muhammet Erkam, “Özellikle sınavlar açıklandıktan sonra haberlerde görüyoruz köyden mühendis, doktor çıktı; köyden çıkan çoban, çiftçi olur bu algıyı kırmak istiyoruz. Sevgiyle, iyilikle, masumiyetle yoğrulabileceğini düşünüyoruz, gittiğimizde güzel kitaplar bırakıyoruz, spor malzemeleri hediye ediyoruz. Çocuklara üniversite öğrencisi nedir onu anlatıyoruz, sevgi çemberleri kuruyoruz.” sözlerini dile getirdi.

Velilere yönelik de seminerler yaptıklarını anlatan Avcı, onlarda kalıplaşan üniversite öğrencisi algısını yıkmaya çalıştıklarının da altını çizdi.

Kurucu başkan Muhammet Erkam Avcı, “Bir günde çocukların kahramanı olabiliyoruz, ağızdan çıkan söz kulağa gider, kalpten çıkan söz kalbe gider.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kulüp üyelerinin de konuşmalarının ardından, projeye katkı sağlayan gönüllülere de plaket verildi.

Haber/Fotoğraf: Ayşenur Çelimli-Yasemin Ece Yıldırım