Sinemaya Genç Adımlar Belgesel Film Atölyesi Tamamlandı Reviewed by Momizat on . Fakültemizin de teknik destek vererek paydaş olduğu T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen Sinemaya Genç Adımla Fakültemizin de teknik destek vererek paydaş olduğu T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen Sinemaya Genç Adımla Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » Sinemaya Genç Adımlar Belgesel Film Atölyesi Tamamlandı

Sinemaya Genç Adımlar Belgesel Film Atölyesi Tamamlandı

Fakültemizin de teknik destek vererek paydaş olduğu T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen Sinemaya Genç Adımlar Belgesel Film Atölyesi’nin kapanış galası yapıldı.

Bilim ve Sanat Vakfı bünyesinde İstanbul Şehir Üniversitesi’nin ortaklığı ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Marmara Medya Merkezi’nin teknik desteğinde yürütülen projenin kapanış galası teknik koordinatör Barış Saydam’ın genel olarak projeyi özetleyen ve süreci anlatan konuşmasıyla başladı. Sonrasında projenin ortaklarından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi adına Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Haldun Narmanlıoğlu ve projenin diğer ortağı İstanbul Şehir Üniversitesi adına da Yard. Doç. Dr. Özge Özyılmaz Yıldızcan’ın konuşmalarıyla program devam etti. Atölyeye katılan öğrencilerin konuşmalarından hazırlanan bir sunum videosu ve çekilen belgesellerin gösterimi ile program sonlandırıldı.

Temmuz’un ortasında başlayan ve Abdulgafur Şahin, Barış Saydam, Burçak Evren, Gökhan Yorgancıgil, Koray Sevindi, Murat Pay, Ömer Faruk Özcan, Peyami Çelikcan, Seçkin Yıldız, Sinan Sertel ve Yusuf Ziya Gökçek’in ders verdiği atölyenin eğitim dönemi Eylül ayının başında sona erdi. Eylül ve Ekim aylarında ise proje kapsamında yapımı planlanan iki belgesel filmin çekimleri gerçekleştirildi.

Senaryo danışmanlığını Burçak Evren’in, süpervizör yönetmenliğini ise Koray Sevindi’nin üstlendiği Ayastefanos adlı belgesel filmin çekimleri Üsküdar, Yeşilköy, Taksim, İstanbul Şehir Üniversitesi ve Erenköy’de yapıldı. Belgeselde, Fuat Uzkınay ve “Türk sinemasının başlangıcı” olarak kabul edilen Ayastefanos’taki Rus Abidesinin Yıkılışı filminin etrafında dönen tartışmalar konu edildi.

Prof. Dr. Peyami Çelikcan’ın senaryo danışmanlığını, Sinan Sertel’in süpervizör yönetmenliğini yaptığı Kayıp Zamanın Hüznü: Şehzadebaşı ve Sinemaları adlı belgeselin Kadıköy-Eminönü vapur hattında başlayan çekimleri, Bilim ve Sanat Vakfı TSA Kitaplığı, Üsküdar, Şehzadebaşı ve Beyazıt’ta sürdürüldü. Belgeselde, Şehzadebaşı semtinin tarihi, Osmanlı’daki temaşa sanatlarının yerini sinemaya bırakması ve kapanan sinema salonları ekrana taşındı.