Sinemarmara Üçüncü Sayısı İle Yayında Reviewed by Momizat on . Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin araştırma ve uygulama birimi Marmara Medya Merkezi (MMM) bünyesinde yayın hayatına devam eden Sinemarmara Dergisi, ü Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin araştırma ve uygulama birimi Marmara Medya Merkezi (MMM) bünyesinde yayın hayatına devam eden Sinemarmara Dergisi, ü Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » Sinemarmara Üçüncü Sayısı İle Yayında

Sinemarmara Üçüncü Sayısı İle Yayında

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin araştırma ve uygulama birimi Marmara Medya Merkezi (MMM) bünyesinde yayın hayatına devam eden Sinemarmara Dergisi, üçüncü  sayısı ile okurlarıyla buluştu.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi MMM’inde faaliyet gösteren   Marmara  Sinema Topluluğu koordinesiyle hazırlanan Sinemarmara dergisinin üçüncü sayısı yayınlandı. Türkiye’deki iletişim fakülteleri arasında bir ilk olma özelliğini taşıyan Sinemarmara Dergisi yeni sayısı ile de okurlarına zengin bir içerik sunuyor.

Sinemarmara’da yenilikler devam ediyor

Geçen sayılarda bulunan Sine-arşiv ve English Section  gibi özgün içeriklere bu ay bir yenisi eklendi. Bu sayıda Sine-çeviri içeriği de okuyucularla buluşuyor.Sinemarmara’nın bir başka özgün içeriği olan Açık Oturum bölümünde geçen iki sayıda sinemanın değerli isimleri olan Yusuf Kaplan, Derviş Zaim, Mahmut Fazıl Çoşkun ve İhsan Kabil ile yapılan sinema sohbetlerine bir yenisi eklendi. Sinemarmara’nın bu son sayısında Açık Oturum bölümünün konukları Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı ve Sefa Önal ile Yeşilçam Sineması masaya yatırılıyor.Derginin bir başka dikkat çeken içeriği olan makaleler kısmına, Eyüp Al, Dersu Uzala : İnsanın Yeri Neresidir? ; Doğuşcan Göker, Bir Güney Alegorisi ; Ahmet Güven, Postmodernizmin  Neopagan İzlekleri; Elif Demoğlu, Türkiye’den bir Metafilm: Aşk filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni;  Abdullah Şahin, Unexperienced Experience ve Mustafa Küçük, Birinci Dünya Savaşı Sırasında Sinema ile Alakalı Birkaç Osmanlı Evrakının Değerlendirilmesi yazıları ile katkı veren isimler.

Dijital ortamda http://e-yayincilik.marmara.edu.tr/v2/ adresinden ulaşılabilen dergiye katkı yapmak ve görüşlerini ifade etmek isteyenler sinemamarmara@gmail.com adresine görüş ve önerilerinin yanı sıra makalelerini de gönderebilirler.