Ödüllü yönetmen Ümit Ünal Marmara İletişim’de Reviewed by Momizat on . Ödüllü yönetmen, senarist ve yazar Ümit Ünal, Marmara stüdyosunda  Marmara İletişim Fakültesi öğrencileriyle buluştu. Marmara Medya Merkezi Sinema Topluluğu tar Ödüllü yönetmen, senarist ve yazar Ümit Ünal, Marmara stüdyosunda  Marmara İletişim Fakültesi öğrencileriyle buluştu. Marmara Medya Merkezi Sinema Topluluğu tar Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » Ödüllü yönetmen Ümit Ünal Marmara İletişim’de

Ödüllü yönetmen Ümit Ünal Marmara İletişim’de

Marmara Medya Merkezi Sinema Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşiye ödüllü yönetmen Ümit Ünal konuk oldu. Marmara Stüdyosu’nda canlı  yayın olarak gerçekleştirilen söyleşide Türk Sineması ve Ümit Ünal sineması hakkında  konuşuldu.

Türk Sineması’nın 100. yılını değerlendiren usta yönetmen  Ümit Ünal, Türk Sinema tarihinin  belirsizlikler üzerine kurulu olduğunu söyledi.Ünal, Türk Sineması’nın akademisinin olmamasının dünya sinemasına göre  dezavantaj olarak değerlendirdi.

Söyleşide filmlerini ve senaristlik hayatını anlatan Ünal,  ilk senaryosunu üniversite yıllarında teyzesinin hayatından etkilenerek yazdığından bahsetti.

Berlin in Berlin, 9, Anlat İstanbul, Nar gibi ödüllü filmlerinin senaryolaştırılmasından başlayarak beyaz perdeye aktarılış hikayelerini  öğrencilerle paylaştı.

Öğrencilerden gelen neden  kitap yazmaya yöneldiniz sorusuna Ümit Ünal, “Okul yıllarından beri hikaye yazıyorum ve bu yüzden edebiyat benim için ilham kaynağı olmuştu. Kendimi edebiyatçıdan çok sinemacı olarak görüyorum. Beyaz perdeye aktaramadığım senaryolarım Aşkın Alfabesi ve Kuyruk gibi romanlarım bu sayede ortaya çıktı.” cevabını verdi.

Usta yönetmen Ümit Ünal’ın öğrencilerin  sorularını cevaplamasıyla program sona erdi.

Haber: Ezgi Çay-Seda Nur Kökçin

Fotoğraf: Münire Karabulut