Murat Murathanoğlu ve Yiğiter Uluğ MMM’ ye konuk oldu Reviewed by Momizat on . Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, televizyon sunuculuğu ve spor yazarlıklarıyla tanınan Murat Murathanoğlu ve Yiğiter Uluğ’u konuk etti. Söyleşi de ilk o Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, televizyon sunuculuğu ve spor yazarlıklarıyla tanınan Murat Murathanoğlu ve Yiğiter Uluğ’u konuk etti. Söyleşi de ilk o Rating: 0
You Are Here: Home » MANŞET » Murat Murathanoğlu ve Yiğiter Uluğ MMM’ ye konuk oldu

Murat Murathanoğlu ve Yiğiter Uluğ MMM’ ye konuk oldu

Söyleşi de ilk olarak söz alan Murat Murathanoğlu lisans eğitimi gördüğü alanın inşaat mühendisliği olduğunu fakat bu mesleğini bir süre icra ettiğini söyledi. Yiğiter Uluğ ise diş hekimliği bölümünü yarıda bırakarak sosyoloji bölümünü bitirdiğini belirtti.

“Hayat böyle karşınıza ne zaman ne çıkacağını insan olarak, iş imkânı olarak hiçbir zaman bilemiyorsunuz. Ben mesela babamdan geçen bir şey var çok okumaya çalışırım. Yiğiter’de öyledir. Çok güzel bir koleksiyonum var çok film seyretmeye çalışırım genel birikimimi mümkün olduğu kadar çok genişletmeye çalışırım. Film, müzik, spor, siyaset çünkü hangi alanda karşına bir fırsat çıkacağını hiç bilmiyorsun o fırsatı yakaladığın zaman en büyük şekilde değerlendirmen lazım benim televizyona girmem böyle bir fırsat sayesinde oldu.” sözleriyle NCAA (National Collegiate Athletics Association) bilgisinin onu TRT’ye nasıl taşıdığını anlattı. Murathanoğlu, 1992’de Show TV’de yer almasıyla kariyerine tam zamanlı olarak başladığını söyledi.

Sözü devralan Yiğiter Uluğ, diş hekimliği fakültesinde okurken ek olarak çevirmenlik işiyle uğraştığını, o sırada Hıncal Uluç’la birlikte çalışmaya başlamasının yayın dünyasına adım atmasına vesile olduğunu belirtti. Hıncal Uluç’la birlikte çalıştığı dönemde çevre oluşturduğunu söyleyen Yiğiter Uluğ 1988 senesinde çıkardıkları Gelişim Spor dergisinin kariyerinde bir diğer önemli aşama olduğunu kaydetti.

Uluğ, “20’li yaşlarımızın başında bu günlerimizi hayal edemezdik.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “İkimizde bence hayallerimizin ötesine geçtik. Bugün sizin sahip olduğunuz imkânlar yoktu çok daha küçük imkânlara sahiptik o zamanlar iletişimi kabul ettirmek zordu. Bizi kat ve kat aşmanız lazım daha ileriye gitmeniz lazım.”

Yiğiter Uluğ, spora olan olağanüstü aşkı, sevgiyi doyurmak için izleyerek ve okuyarak kendilerine birikim kazandırdıklarını kaydederek ,“Ama bu aşk hiçbir zaman dinmiyor. Hala gece kalkıp 3’te 4’te maç seyrediyorsak hala internette saatlerce gezinip yaptığımız işle ilgili şeyler okuyorsak bizi buraya biraz aşk birazda şans getirmiş hayallerimiz yetersizmiş çünkü” diye konuştu.

Basketbol maçı sunuculuğu sırasında yaşadıkları anıları ve zorlukları anlatan konukların, öğrencilerin sordukları soruları cevaplaması ile söyleşi son buldu.

Haber: Ayşe Karadeniz

Fotoğraf: Muhammet Fatih Dur