Mucize Patiler Derneği Marmara Medya Merkezi’ne konuk oldu

Mucize Patiler Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Marmara Medya Merkezi’ne konuk oldu.

Mucize Patiler Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Z. Arzu Ayhan, derneğin sosyal medya sorumlusu Sema Yazık ve dernek üyelerinden İlker Görgün Marmara Medya Merkezi Animasyon Birimi katkılarıyla Marmara Medya Merkezi stüdyosunda bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşi, Mucize Patiler Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Z. Arzu Ayhan’ın derneklerinin 1.5 yıl önce nasıl kurulduğunu ve derneğin isminin hikâyesini anlatmasıyla başladı. Amaçlarının sokak hayvanlarına yardım etmek, onları korumak ve sahiplendirmek olduğunu söyleyen Z. Arzu Ayhan, derneklerinin kurulduğu günden bugüne 200’e yakın kısırlaştırma yaptırdığını 600 canın kırık, kanser vb. tedavilerini üstlendiklerini ve 1000’e yakın bebek sahiplendirmesi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Ayhan, İstanbul içerisinde Fatih, Eminönü, Sarıyer, Beşiktaş, Kağıthane gibi birçok ilçe ve ormanda kendi bütçeleriyle canları beslediklerini ve kendilerine gelen bağışları köylerde şehirden daha zor durumda olan derneklere yönlendirdiklerini söyledi.

Ayhan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteği ile gezici araç hizmetine başladıklarını, İstanbul’da desteğe ihtiyaç duyan ilçelere yönelmek istediklerini belirtti. Çevremizde bulduğumuz hasta canlar için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘ne ait 153 numaralı telefonu arayarak randevu alabileceğimizi ve tedavi takibi yapabileceğimizi anlattı.

Mucize Patiler Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği olarak canları sahiplendirirken çok dikkatli olduklarını ancak belirli kriterler sağlandığında yasal bir sözleşme imzalatılarak sahiplendirme yaptıklarını söyleyen sosyal medya sorumlusu Sema Yazık, sürecin devamında ise canın yaşadığı ortamda nasıl bir hayat sürdürdüğünün takibinin yapıldığını vurguladı.

(Dernek üyelerine teşekkür belgesi ve Animasyon Birimi tarafından hazırlanan armağanlar takdim edildi.)

Dernek üyelerinden İlker Görgün, engelli hayvanlara yürüteç projesi kapsamında 8 tane felçli hayvan için yürüteç yapıldığını, faaliyetlerinin devam edeceğini yalnız üretimin maliyetli ve uğraştırıcı bir süreç olduğunu belirtti.

Derneklerinin insani faaliyetlerde de yer aldığını söyleyen Görgün, lösemili çocuklar için tekne gezisi, engelli çocuklar için sinema izleme etkinlikleri gerçekleştirdiklerini ve gelecek döneme ait planları olduğunu aktardı.

Söyleşi, dernek üyelerinin “Satın alma sahiplen!” sloganlı 13 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşecek etkinlerini duyurmasıyla sona erdi.