MMM’de Tür Olarak Kısa Film Paneli Düzenlendi Reviewed by Momizat on . Marmara Üniversitesi 14. Kısa Film Festivali kapsamında, Prof. Dr. Şükran Esen moderatörlüğünde, oyuncu ve yönetmenlerin katıldığı “Tür Olarak Kısa Film” paneli Marmara Üniversitesi 14. Kısa Film Festivali kapsamında, Prof. Dr. Şükran Esen moderatörlüğünde, oyuncu ve yönetmenlerin katıldığı “Tür Olarak Kısa Film” paneli Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » MMM’de Tür Olarak Kısa Film Paneli Düzenlendi

MMM’de Tür Olarak Kısa Film Paneli Düzenlendi

Marmara Üniversitesi 14. Kısa Film Festivali kapsamında, Prof. Dr. Şükran Esen moderatörlüğünde, oyuncu ve yönetmenlerin katıldığı “Tür Olarak Kısa Film” paneli düzenlendi.

26 Nisan Çarşamba günü saat 13.00 – 15.00 arası gerçekleşen panele, Yönetmen Ümit Ünal, Oyuncu-Yönetmen Onur Saylak, Yönetmen Can Kılcıoğlu ve Sanat yönetmeni Natali Yeres’in katıldı.

Prof. Dr. Şükran Esen panele katılımcıları tanıtarak başladı ve ardından katılımcılara sorularını yöneltti. Öğrencilerinde sorularıyla devam eden panel bir sohbet havasında ilerledi.

Meslek hayatına kısa film yaparak başlayan Yönetmen Can Kılcıoğlu, ” Uzun metraja göre kısa filmin daha zor bir yanı vardır çünkü derdinizi uzun metraj bir filmde bir buçuk saatte anlatabiliyorken kısa filmde bunu on beş dakikada anlatmak zorundasınız. Bu durumda kısa filmde diyaloglar ve karakterler deneyselleşiyor. Zamanın kısalığı kısa film için büyük bir zorluk.” dedi. Ayrıca “Filmi nasıl anlattığınız da önemlidir. Film izleyicide etki yaratmalı ve ne anlattığınız bu açıdan büyük önem taşıyor.” sözlerini ifadelerine ekledi.

Yönetmen Ümit Ünal, yönetmenin filmde ne anlattığını bilmesi gerektiğini, kısa film yapmanın şiir gibi başka bir tür olduğunu ve ticari kaygısı olmadığı için özgür bir alan olduğunu belirtti.

Kısa film deneyimleri olan Sanat yönetmeni Natali Yeres, sanat yönetmenliğini hep istediğini söyledi. Kısa Filmlerde de sanat yönetimi olması gerektiğini belirten Yeres, ” Gerçek olan her zaman inandırıcı olmaz. Her şey süslü püslü olmak zorunda da değil fakat kısa film estetik olarak senaryo, çekim, renk gibi dinamiklerden yararlanmalı.” ifadelerini ekledi.

Orman adlı kısa filmi bulunan Oyuncu- Yönetmen Onur Saylak, “Senaryo ne kadar sağlamsa ve yönetmen filme ne kadar hakimse filmin iyi olma şansı da o kadar artar.” dedi ve oyunculuğunda kısa filmde büyük önem taşıdığını söyledi.

Panel sonunda Radyo Tv  ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şükran Esen, konuşmacılara ve panelde emeği geçen herkese teşekkür etti ve Sinema Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Çetin Erus katılımcılara plaketlerini sundu.

Haber: İrem Yavuz- Ebru Tümen

Fotoğraf: Muhammed Fatih Dur