MMM Prompter Okumaları Atölyesi Seval Çöpür’ü ağırladı Reviewed by Momizat on . Marmara Medya Merkezi'nde dört haftadır devam etmekte olan Prompter Okumaları Atölyesi, bu haftaki dersini TRT Spikeri Seval Çöpür ile gerçekleştirdi. Marmara Ü Marmara Medya Merkezi'nde dört haftadır devam etmekte olan Prompter Okumaları Atölyesi, bu haftaki dersini TRT Spikeri Seval Çöpür ile gerçekleştirdi. Marmara Ü Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » MMM Prompter Okumaları Atölyesi Seval Çöpür’ü ağırladı

MMM Prompter Okumaları Atölyesi Seval Çöpür’ü ağırladı

Marmara Medya Merkezi’nde dört haftadır devam etmekte olan Prompter Okumaları Atölyesi, bu haftaki dersini TRT Spikeri Seval Çöpür ile gerçekleştirdi.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi çğrencileri tarafından oluşturulan artikülasyon, diyafram nefes ve kam spiker okuma eğitimlerinin verildiği atölye bu hafta, İstanbul Medya Akademisi’nde de eğitim vermekte olan TRT Spikeri Seval Çöpür tarafından gerçekleştirildi.

IMG-20170427-WA0001

Ses nefes egzersizleri, artikülasyon dersleri veren Çöpür, İletişim Fakültesi öğrencilerine tavsiyelerde de bulundu.

“Her ne okursanız okuyun, onu yaşatın. Okurken ne anlatmak isterseniz onun içine girin. El, kol, mimik anlattığınız şeye hayat verme şeklinizdir. Bu yeti de zamanla kazanılır.” dedi.

Çalışmalarında zorlanan öğrencilere ise başarıya ulaşmak için belli zorlukları aşmanın gerekliliğine dikkat çekerek, “Hiçbir şey kolay kazanılmaz.” diye konuştu.

Ayrıca, “Her şeyden önce ‘Ben yapabilirim’ demelisiniz.” diyerek yapabilmeye inanmanın önemini ifade etti.

Haber: Aslı Nur Yıldırım