Marmara Üniversitesi’nde uluslararası “Almanya-Türkiye Stereotip“ Projesi çalıştayı Reviewed by Momizat on . “Almanya-Türkiye Stereotip“ projesi çalıştayı, 24 Ekim 2014 tarihinde Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilecek. Türkiyeden 15  ünivers “Almanya-Türkiye Stereotip“ projesi çalıştayı, 24 Ekim 2014 tarihinde Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilecek. Türkiyeden 15  ünivers Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » Marmara Üniversitesi’nde uluslararası “Almanya-Türkiye Stereotip“ Projesi çalıştayı

Marmara Üniversitesi’nde  uluslararası “Almanya-Türkiye Stereotip“ Projesi çalıştayı

Türkiyeden 15  üniversitenin katılacağı  araştırma projesinin yöneticiliğini, Duisburg-Essen Üniversitesinden Prof. Dr. Dr. h.c. Rupprecht Baur yapacak.

Projeyi, Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi Vakfı Bilimsel Başkanı ve Duisburg-Essen Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan, Marmara Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Leyla Coşan ve Bahçeşehir Üniversitesi Berlin Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Süheyla Schröder yürütecek. Projeye katkı veren bir diğer isim ise, Duisburg-Essen Üniversitesi öğretim elemanlarından Stefan Ossenberg olacak.

Proje, Türk-Alman ilişkileri kapsamında, her iki ülkede var olan ve algıya etki eden, stereotipleri tespit etmek, istatistiksel olarak bilimsel verilere ulaşmak ve böylece kültürler arası iletişim ve ilişkilere katkı sağlamak amacıyla yapılıyor.

Çalışma, her iki ülkede en az 5 bin kişiye ulaşarak, bu şekilde istatistiksel olarak değerlendirilebilecek verilere ulaşmayı, Türk-Alman ilişkilerine ve kültürlerarası iletişime etki eden imgeler konusunda önemli sonuçlar elde etmeyi hedefliyor.

İş Birliği içinde olan Türk Üniversiteler:

Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi Berlin ve İstanbul Trakya Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi

Haber: Seral KARAGEL