Tıp Fakültesi Dekanı konuk yazar oldu Reviewed by Momizat on . Hürriyeteğitim.com' un konuk yazar listesine Marmara Üniversitesin' den bu sefer de Tıp Fakültesi Dekanı Hasan Fevzi Batırel eklendi. Prof. Dr. Hasan Fevzi Batı Hürriyeteğitim.com' un konuk yazar listesine Marmara Üniversitesin' den bu sefer de Tıp Fakültesi Dekanı Hasan Fevzi Batırel eklendi. Prof. Dr. Hasan Fevzi Batı Rating:
You Are Here: Home » KAMPÜS » MARMARA » Tıp Fakültesi Dekanı konuk yazar oldu

Tıp Fakültesi Dekanı konuk yazar oldu

Hürriyeteğitim.com’ un konuk yazar listesine Marmara Üniversitesin’ den bu sefer de Tıp Fakültesi Dekanı Hasan Fevzi Batırel eklendi.

Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel yazısında;

Öğrencileri Tıp Fakültelerinde nasıl bir eğitimin beklediğini, bu anlamda eğitimin iki döneme ayrılarak işlendiği ve cevap aranması gereken kilit sorulara değindi.

Türkiye’de ki Tıp fakültelerinde eğitimin klinik öncesi eğitim ve klinik sonrası eğitim olmak üzere iki döneme ayrıldığını kaleme aldı.  Batırel, Tıp fakültesi eğitiminin içeriğine yönelik şunları söyledi:

Ülkemizde şu anda diğer tıp fakülteleri normal yapı ve işleyişle temel bilimleri, hastalık süreçleriyle klinik bilimleri kendi içlerinde entegre etmekte ve ilk 2 yılda daha çok normal yapı ve işleyişe üçüncü yılda ise klinik bilimlere ağırlık veriyor. Fakültemiz 2000′de başlayıp 2005 yılında tamamladığı çalışma ile, birinci yıldaki temel eğitimden sonra ikinci yılın başından itibaren temel ve klinik bilimleri iç içe geçirerek, bu entegrasyon düzeyini daha da arttırıldı. Fakültemizde 2005 yılından bu yana uygulanan bu sistem ise, diğer tıp fakültelerine de örnek oluşturdu. Ülkemizdeki diğer köklü tıp fakültelerinde de bu çalışmalar bulunuyor. Son yıllarda kurulan veya eğitim programlarını yeniden yapılandıran tıp fakülteleri, programlarını geliştirirken ve iyileştirirken bu modelden esinlendiler”