Marmara Üniversitesi İletişim Kulübü’nün İlk Gezisi GTC İletişim Danışmanlığı’na

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM KULÜBÜ’NÜN İLK GEZİSİ

GTC İLETİŞİM DANIŞMANLIĞI’NA

Marmara Üniversitesi İletişim Kulübü olarak, oluşturduğumuz ajans gezisi programı kapsamında ilk ajans gezisini 16 Kasım 2018’de sektörün lider ajanslarından GTC İletişim Danışmanlığı’na düzenledik.

Harbiye’de konumlanan GTC İletişim Danışmanlığı’na yaptığımız gezi, MÜİK öğrencileriyle Ajans Başkan Yardımcısı Esra Bürümçekçi ve GTC ekibinin tanışması ile başladı. Ardından bize göre tek başına bir ajans ahengine ve donanımına sahip Esra Hanım, GTC İletişim Danışmanlığı’nın kuruluş serüveninden günümüzde geldiği başarılı noktaya kadar, sektörün inceliklerini  vurgulayarak, kendi deneyimlerinden zengin örneklerle, öğrencilerin en iyi anlayabileceği biçimde, sohbet havasında anlattı.

GTC Kimdir?

20 yıl önce Müge Sevil ve Eylül ayında aramızdan ayrılan Büyükelçi Kaya Güngör Toperi birlikteliğinde kurulan GTC İletişim Danışmanlığı’nın müşteri portföyünde birçok alandan marka yer alıyor. Kale Grubu, Global Yatırım Holding, Otis Asansör, Boeing, MAN Otomotiv, İpragaz, Çiftçi Towers, Polatyol, Petrol Ofisi müşterilerinden yalnızca birkaçı. Müşterileri arasında güçlü Sivil Toplum Kuruluşlarından Türkiye Müteahhitler Birliği, GYODER, Türkiye IMSAD ve İZODER bulunuyor. Bünyesinde birçok Gayrimenkul firması ve STK bulunmasından dolayı GTC, Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu denilebilir.

Ajansta İç ve Dış İlişkiler Nasıl İlerler?

Ajansın genel yapısından ekibin Medya İlişkileri, Müşteri İlişkileri ve Destek ekibi şeklinde üçe ayrılarak yapılandığından bahsetti. Ekipte uzun yıllar gazetecilik yapmış arkadaşların bulunduğunu ve bu sayede ‘’masanın diğer tarafını’’ görebildiklerini belirtti. Media Consulta’nın Türkiye temsilcileri olduğundan ve geçtiğimiz yıl ING ile Stratejik Ortaklığa başladıklarını, kuvvetlerini birleştirdiklerini anlattı. Bunların haricinde evrilen çağa ayak uydurduklarını aktarırken Influencer bağlantılarını ihmal etmediklerinin altını çizdi.

Öğrencilerin Merak Ettikleri…

Esra Hanım’a bunca yoğunluğun ve çeşitli müşteri portföyünün bulunduğu bir ortamda tüm müşterilerine nasıl yetiştiklerini sorduk. Müşterilerini ekiplere homojen olarak dağıtmaya önem verdiklerini, aksi durumu ise ekiplerinin profesyonelliği ile açıkladı. Aniden olagelen krizlerde Kurumsal İletişim departmanlarının mı yoksa Ajansların mı önce davrandığını sorduğumuzda  ‘’Kurum içi departmanların bizimle koordineli olmasını tercih ediyoruz. Biz kriz iletişiminde uzmanlaşmış bir ekibiz. Her daim ulaşılabiliriz, 7/24 vakit ayırt etmeksizin müşterilerimizin talepleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Uçak kazası olur ve biz gecenin 3’ünde havaalanında oluruz, bu tür bir hizmet veriyoruz. Çok fazla deneyim ve çok fazla yaşanmışlık var. İçerisine girdiğinizde dışardan görünenle çok farklı olduğunu görüyorsunuz, İletişim her boyutu ile iletişimdir bizde. ’’ Şeklinde yanıtlayarak Kriz İletişimini nasıl yönettiklerinin detaylarını ise titizlikle anlattı. Müşterileri ile ilişkilerinde en çok ‘’uzun soluklu’’ olmasına önem verdikleri de dikkatimizden kaçmayan ayrıntılardan.

Başarı Nedir?

Büyük projelere ve başarılara imza atan GTC’ye bu başarının sırrını ve bizlere tavsiyelerini soruyoruz.  Öncelikle ekip çalışmasını, ben değil ‘biz’’ olmanın, ‘’aile’’ olmanın ne kadar değerli olduğunu vurguluyor Esra Hanım. İletişimin ‘’bülten göndermek için post ofisinden ibaret değil, insana dokunuş’’ olduğunun altını çiziyor. Ardından sorumluluk ve görev bilincinin önemini ‘’Pozitif olacaksınız, enerjik olacaksınız, özel hayat dışarda kalacak. Ben burada çalıştığım süre boyunca buraya nasıl katma değer sağlarımı düşünürüm, o şekilde bir özveriyle çalışırım’’ şeklinde ifadesiyle yanıtlıyor. Daha sonra sosyal sorumluluk projeleri çalışmamızı şiddetle tavsiye ederken en büyük sosyal sorumluluk projelerinden Baksı Müzesi’nin güzelliğini anlatmaktan kendini alamıyor.  Bizlere tavsiyelerini ‘’ezber yanlış, teorinin gerçek yaşamdan farklı olduğunu bilin, boş fırsatlarınızda çalışmaya çalışın, Sosyal sorumluluk çalışın, üretin, okuyun toplumun gençlere ve ışıldayan beyinlere ihtiyacı var. Bunu bilerek çalışın.’’ Cümleleri ile sonlandırdı.

Iletişimden eğitime, politikadan ekonomiye kadar hayatın birçok dinamiğine dair yaptığımız keyifli ve öğretici bu sohbet bize birçok yeni bilgi ve anlayış kazandırdı. GTC ekibine ve tüm güleryüzlülüğü ile sorularımızı yanıtlayan Esra Hanım’a teşekkürlerimizi sunarız.

HABER: Jale AL

Hüseyin KUTAS