Marmara Üniversitesi İletişim Kulübü Kuruldu

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin ve öğretmenlerinin işbirliğiyle  Marmara Üniversitesi İletişim Kulübü (MÜİK) kuruldu.

Üniversitemizin İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan Marmara Üniversitesi İletişim Kulübü hakkında detaylı bilgiye sahibi olabilmek adına, oluşum sürecinde emeği geçen öğrencilerimize sorular yönelttik.

• Marmara Üniversitesi İletişim Kulübü’nün misyonu ve vizyonu nedir?

MÜİK olarak vizyonumuzu iletişim fakültesinde öğrenim gören öğrencilerimizi geliştirmek, sektöre çok yönlü bireyler kazandırmak olarak belirledik.

Misyonumuzu da vizyonumuz doğrultusunda yapacağımız etkinliklerle ve projelerle sürdüreceğiz.

• MÜİK’in yakın dönemde gerçekleştirmeyi planladığı etkinliklerden ve projelerden bahsedebilir misiniz?

Kulüp olarak geçtiğimiz haftalarda ilk ajans gezimizi gerçekleştirdik. GTC İletişim Danışmanlığı’nı ziyaret ettik. Önümüzdeki dönemde haber ajanslarına, reklam ajanslarına, televizyon kanallarına ve çeşitli gazetelere geziler düzenlemeye devam edeceğiz.

17 Aralık 2018 tarihinde “Algı Yönetimi” başlıklı bir workshop yapacağız. Bu konuda uzmanlaşmış, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli eğitimler vermiş olan önemli bir ismi ağırlayacağız. Daha sonra kariyer zirveleri yapmayı da planlıyoruz.

• MÜİK hangi öğrenci kitlesine hitap etmeyi planlıyor? Yalnızca İletişim Fakültesi öğrencileriyle mi çalışmayı planlıyorsunuz?

Okulumuzun tüm öğrencilerine hitap etmeyi planlıyoruz. Geniş bir kitleyi hedefliyoruz.

Farklı fakültelerde okuyan öğrencilerimiz de kulubümüze üye olabilirler. Şuan hazırlıkta okuyan üyelerimiz var.

• Kulübe nasıl üye olabiliriz?

Bir Instagram hesabı açtık. Bu hesapta öğrencilerin başvuru yapabilmeleri için doldurmaları gereken bir formun linki mevcut. Bu formu doldurarak veya yine Instagram üzerinden bizimle iletişime geçerek kulübümüze kolaylıkla üye olabilirler.

• Üye olan öğrencilerinize ne katmayı, nasıl bir farkındalık kazandırmayı amaçlıyorsunuz?

Öncelikle İletişim Fakültesi öğrencileri bu fakülteden mezun olduktan sonra ne yapacaklarını, kariyerlerini nasıl planlayacaklarını tam olarak bilmiyorlar. Biz bu kulüpte bu bilinçsizliği aşmayı, öğrencilere mezun olduktan sonraki süreçte yol göstermeyi planlıyoruz. Mezun olan öğrencilerin, iş başvuruları yapabilecekleri bir Network ağı kurmak da amaçlarımız arasında.

• Kulüp olarak faaliyetlerinize İletişim Fakültesi Kampüsü (Bahçelievler) içerisinde mi devam etmeyi planlıyorsunuz?

Bu fakültede öğrencilerin birbiriyle iletişim kurabildiği, aktif bir sosyal yaşam platformu oluşturmayı amaçladığımız için faaliyetlerimizi Bahçelievler’de İletişim Fakültesi’nde yoğunlaştırmayı planlıyoruz. Zaman zaman Göztepe Yerleşkesi’nde de aktif olacağız.

Haber: Nida Şenler