Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Endonezyalı Akademisyenleri Ağırladı

Marmara Üniversitesi Endonezyalı akademisyenleri ağırlayıp Marmara Medya Merkezi hakkında bilgi verdi.

Sosyal Bilimler Fakültesi ve Beşeri Bilimler Devlet İslami Üniversitesi akademisyenleri, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni tanımak için, Nişantaşı kampüsüne geldi.  Marmara Medya Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alparslan Nas ve Dr. Öğr. Üyesi Yenal Göksun rehberliğinde fakülteyi gezip Marmara Medya Merkezi’nin işleyişi hakkında sorular sordular. Aldıkları bilgiler doğrultusunda beğenilerini dile getirip, fakülte öğrencilerinin bu denli kapsamlı bir medya merkezi sahip olmalarının onlar için büyük bir avantaj olduğunu belirttiler.
Konuklar gezinti sonrası Dekan Yardımcısı Öğr. Üyesi. Dr. Yalçın Lüleci’nin ofisinde ağırlandı. Konuklar Lüleci ile Türkiye’deki ve Endonezya’daki sinema kültürü, küresel ölçekte ve Türk dizileri hakkında sohbet ederek içerik benzerlikleri üzerinde durdu. Ülkelerindeki eğitim sistemi hakkında bilgi veren  akademisyenler değişim programıyla gelen Endonezyalı öğrencilerin Marmara Üniversitesi’nde okumaktan memnun olduklarını ifade etti.

“Birlikte çalışmalar yürütebiliriz”
Son olarak konu araştırmalar ve akademik çalışmalara geldiğinde  İslami Üniversitesi Dekan yardımcısı Dr. Sulistyaningsih; ‘Okulumuzda Türk dizileri hakkında araştırma yapan hocalarımız mevcut. Bizler de okullar arası bir sözleşme olmadan da birlikte çalışmalar yürütebiliriz. ” ifadesini kullandı. Akademisyenler ziyaretin anısına plaket ve kendi okullarının çalışmalarını içeren bir kitap hediye etti.

Haber-Fotoğraf: Nur GÜN