Marmara Üniversitesi Hakan Kıran’ı ağırladı Reviewed by Momizat on . Marmara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Marmara Üniversitesi Sultanahmet Rektörlüğü'nde Mimar Hakan Kıran'ın "Haliç Metro Köprüsü" projesini anlattığı konfer Marmara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Marmara Üniversitesi Sultanahmet Rektörlüğü'nde Mimar Hakan Kıran'ın "Haliç Metro Köprüsü" projesini anlattığı konfer Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » Marmara Üniversitesi Hakan Kıran’ı ağırladı

Marmara Üniversitesi Hakan Kıran’ı ağırladı

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Marmara Üniversitesi Sultanahmet Rektörlüğü’nde Mimar Hakan Kıran’ın “Haliç Metro Köprüsü” projesini anlattığı konferans gerçekleştirildi

Marmara Üniversitesi rektörlüğü tarafından Sultanahmet Yerleşkesi Konferans Salonu’nda 16 Aralık Salı günü düzenlenen programda konuşmacı Mimar Hakan Kıran,”Haliç Metro Köprüsü” projesini anlatarak geçmişten günümüze bazı mimari yapıları değerlendirdi. Düzenlenen etkinlikte; Marmara Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Yozgat, İşletme Bölümü İnsan Kaynakları Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı  Yrd. Doç. Dr. M. Volkan Türker, Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Eryılmaz, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar İş Adamları Derneği (İSEDER) Eyüp Şube Başkanı Mustafa Şeker, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Yavuz Arslan gibi isimler yer aldı. Bu isimlerin yanı sıra Endonezya Başkonsolosluğu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul İl Müdürlüğü ve belediyelerden de programa katılım oldu. Konferansa İşletme Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fatma Ayanoğlu Şişman da organizasyonun gerçekleştirilmesinde katkıda bulundu.

Bugüne kadar birçok mimari projede imzası olan Hakan Kıran konuşmasına, Haliç Metro Köprüsü yapım sürecinden bahsederek başladı. Dünyanın en iyi zemin araştırmacılarıyla çalıştığını söyleyen Kıran, eserin öncelikle sağlam temel üzerine oturtulması gerektiğinin altını çizdi. Köprü için diğer mimarlardan gelen önerilerde, köprünün fazla yer kaplayıp tarihi yarımadanın siluetine zarar verebileceğinin yer aldığını söyledi.

Hakan Kıran, mimarlığın saf bir hayal olmadığını dile getirirken “Elimle dokunarak yaptım.” sözleriyle de mimarlığın fedakârlığa dayalı bir meslek olduğuna dikkat çekti. Perili Köşk ve Mydonose Showland gibi yaptığı birçok işle anılırken aynı zamanda “Kabataş İskeleleri Yenileme Projesi” gibi üzerinde çalıştığı konuların olduğunu da açıkladı.

Hakan Kıran, Tarihi Yarımada’nın korunması için 1985’te UNESCO’yla yapılan anlaşmada yaşanan iletişim kopuklukları, Haliç Metro Köprüsü’nün yapımında gecikmelere yol açsa da sorunların çözüme kavuşturulduğunu bildirdi.

Program, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından, plaket takdimi ve kokteyl ile son buldu.

Haber: Ayşenur Çelimli-Ekrem Güney

Fotoğraf: Onur Aytekin