Marmara Radyosu’nun bu haftaki konuğu Elif Çağlar’dı Reviewed by Momizat on . Marmara Radyosu’nun bu haftaki konuğu caz müzisyeni ve besteci Elif Çağlar oldu. Marmara Medya Merkezi’nin bünyesinde bulunan Marmara Radyosu, bu hafta güzel se Marmara Radyosu’nun bu haftaki konuğu caz müzisyeni ve besteci Elif Çağlar oldu. Marmara Medya Merkezi’nin bünyesinde bulunan Marmara Radyosu, bu hafta güzel se Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » Marmara Radyosu’nun bu haftaki konuğu Elif Çağlar’dı

Marmara Radyosu’nun bu haftaki konuğu Elif Çağlar’dı

Marmara Medya Merkezi’nin bünyesinde bulunan Marmara Radyosu, bu hafta güzel sesiyle dikkat çeken bir konuğu ağırladı. Geçtiğimiz yıl dünyaca ünlü caz müzisyenleri  Aaron Parks,  Harish Raghavan ve Eric Harland’ın da yer aldıkları “Misfit” isimli bir albüm çıkaran Elif Çağlar, Kültür Mantarı programında Doğa Bekiroğlu ve Yiğit Eroğlu’nun sorularını yanıtladı.

“11 yaşımdayken babam sayesinde cazı sevdim”

11. Radyo Boğaziçi Müzik Ödüllerinde “En İyi Caz Müzik Sanatçısı” ödülünü alan Çağlar, “Ben on bir yaşımdayken babamın eve getirdiği cd sayesinde caza başladım. Müziğe çok meraklıydım çok fazla şarkı dinlerdim.” sözleriyle babasının kendisine bu süreçte çok fazla destek olduğunu belirtti. Çağlar, sanatçı aile desteğinin çok önemli olduğunu ve bu konuda kendisinin gerçekten şanslı hissettiğini de sözlerine ekledi.

Elif Çağlar kimdir?

Elif Çağlar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümünde, caz kompozisyonu eğitimi aldı. “Roxy Müzik Günleri” birincisi grubu “Bagdat Avenue” ile “1-10″ isimli bir albüm çıkardı. 2006′da, caz performansı üzerine lisansüstü eğitim almak için gittiği ve yaşayan efsane Sheila Jordan’ın öğrencisi olduğu New York, Queens College bünyesindeki “The Aaron Copland School of Music”ten ödülle mezun olan ilk Türk oldu.

New York’ta 55 Bar, Nublu, The Knitting Factory gibi birçok kulüpte konser verdi. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 22. Akbank Caz Festivali, 2012 Bratislava Caz Günleri, 3. Priştine Caz Festivali, 2012 One Love Festivali, 2013 Lüksemburg Autumn Leaves Caz Festivali, 24. Blues Festivali gibi birçok prestijli festivalde sahne aldı.

Geniş kitlelerce beğeni toplayan, “NU-DC Records” etiketli “M-U-S-I-C” isimli albümü, Türkiye müzik tarihinde bir kadın caz vokalistinin tüm söz, müzik ve aranjmanlarını yazdığı, ilk İngilizce albümdür. 2013 Kasım’da “Blues ile Birlikte Hayata” albümüne, Chicago’lu ünlü blues ustaları Jimmy Burns ve Katherine Davis ile birlikte konuk oldu ve proje için özel olarak “Bluestanbul” adlı parçayı yazdı.

Haber:Gizem Yıldız