Marmara Medya Merkezi’nde Yeni Anayasa ve Medya Paneli Reviewed by Momizat on . Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yıldırım moderatörlüğünde  Marmara Medya Merkezi’nde  ‘’Yeni Anayasa ve Medya‘‘ başlıklı panel dü Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yıldırım moderatörlüğünde  Marmara Medya Merkezi’nde  ‘’Yeni Anayasa ve Medya‘‘ başlıklı panel dü Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » Marmara Medya Merkezi’nde Yeni Anayasa ve Medya Paneli

Marmara Medya Merkezi’nde Yeni Anayasa ve Medya Paneli

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yıldırım moderatörlüğünde  Marmara Medya Merkezi’nde  ‘’Yeni Anayasa ve Medya‘‘ başlıklı panel düzenlendi.

Marmara Medya Merkezi’nde  gerçekleşen Yeni Anayasa ve Medya başlıklı panele, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Bozlağan, Akademisyen-Yazar Doç. Dr. Fahrettin Altun, Gazeteci-Yazar Ali Bayramoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Avukat Mehmet Uçum konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ergün Yıldırım, “1995’ten bu yana yeni bir anayasa yapma tartışması sürekli gündemdeydi. Türkiye yeni bir anayasa yapmayı çok istiyor. Toplum bu isteğini 2011 genel seçimlerinde açıkça ortaya koydu.” cümleleriyle toplumun yeni bir anayasa arayışında olduğunu ifade etti.

Panelin ilk konuşmacısı Gazeteci-Yazar Ali Bayramoğlu, yeni anayasanın siyasi toplum ve hayatımız açısından önemine değinerek “ Yeni anayasa konusu çok steril, donuk tarafları olan hukuka ve kavramlara, kavramlar arasında tartışmalara yol açan bir konu.” şeklinde konuştu.

Bayramoğlu’nun akabinde yeni anayasa tartışmasının medya ile ilişkisine dikkat çeken Doç. Dr. Fahrettin Altun, “ Yeni anayasa tartışmasının kendisi başlı başına zor bir tartışma. Belki ondan daha zor olanı ise medyanın yeni anayasayla olan ilişkisi ve aynı zamanda medyanın yeni anayasayı nasıl ele aldığı ilişkisidir.” ifadeleriyle medyanın yeni anayasaya karşı tutumunu kendi bakış açısıyla aktardı.

Prof. Dr. Recep Bozlağan ise devletin tanımını yaparak, devletin egemenlik kaynağına ve kullanımına dair tartışmanın olmadığına yalnızca bu konuda bir uzlaşıya varıldığına değindi. Bozlayan ayrıca  dünya ülkelerindeki yönetim biçimleriyle karşılaştırmalı olarak Türkiye’deki başkanlık tartışmalarını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Avukat Mehmet Uçum, Türkiye’deki temel çelişkinin devlet ve toplum arasında olduğunu belirterek bu çelişkinin bir an önce çözülmesi gerektiğini,  bunun anlamının ise devletin yeniden yapılandırılması olduğunu aktardı.

Katılımın yoğun olduğu panelde son olarak konuşmacılar öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

Haber: Gizem Yıldız – Yunus Örkün

Fotoğraflar: Gizem Küçükmetin-Muhammet Fatih Dur-Münire Karabulut-Selin Çakıcı