Marmara Lisansüstü İletişim Öğrencileri Kongresi Düzenlenecek Reviewed by Momizat on . Marmara İletişim Fakültesi’ nde lisansüstü çalışma yürüten öğrencilere yönelik olarak düzenlenecek Kongre 11-12 Mayıs tarihlerinde Marmara Medya Merkezinde gerç Marmara İletişim Fakültesi’ nde lisansüstü çalışma yürüten öğrencilere yönelik olarak düzenlenecek Kongre 11-12 Mayıs tarihlerinde Marmara Medya Merkezinde gerç Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » Marmara Lisansüstü İletişim Öğrencileri Kongresi Düzenlenecek

Marmara Lisansüstü İletişim Öğrencileri Kongresi Düzenlenecek

Marmara İletişim Fakültesi’ nde lisansüstü çalışma yürüten öğrencilere yönelik olarak düzenlenecek Kongre 11-12 Mayıs tarihlerinde Marmara Medya Merkezinde gerçekleştirilecek.

Teorik bilgi noktasında da etkin rol almak

İletişim araçlarının her geçen gün çeşitlendiği ve yaygınlaştığı günümüzde, okuma yazma becerisine sahip olan herkes bu araçları kullanabilme ve içerik oluşturabilme şansına sahiptir. Ancak iletişim alanında formel bir eğitim alan iletişim fakültesi öğrencilerinin uygulamanın yanı sıra bu uygulamanın altını doldurabilecek ve belirli perspektifler kazandırabilecek teorik bilgiye de hakim olması gerektiği ortadadır. Bu amaçla Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin araştırma ve uygulama merkezi olarak faaliyetlerini sürdüren Marmara Medya Merkezi kuruluşundan bu yana sektörel ve akademik anlamda pek çok çalışmaya imza atmıştır. Uygulama noktasında yeterli teknik bilgiye ulaşan öğrencilerin teorik bilgi noktasında da etkin rol alması donanımlı bir iletişimcinin yetişmesi için son derece önemlidir.

Düşünce üretme, kendini ifade etme, teorik bilgileri geliştirme

Marmara Lisansüstü İletişim Öğrencileri Kongresi, Marmara Medya Merkezi’nin çalışma alanları içindeki araştırma ayağı uyarınca, öğrencilerin teorik bilgilerini geliştirmesi, düşünce üretmesi, yazma, kendini ifade etme ve yazdıklarını sunma becerilerini pekiştirmesi amacıyla Fakültemizde lisansüstü çalışma yürüten öğrencilere yönelik olarak 11-12 Mayıs tarihlerinde yapılacaktır.

Tez savunmasına girecek öğrenciler için önemli

2014 yılında düzenlenen sempozyumun devamı olarak düzenlenecek kongrede tebliği kabul edilip sunum yapan lisansüstü öğrencilerin tez savunmasına girmesine hak kazanması amacıyla Sosyal Bilimler Enstitüsü nezdinde girişimler başladığı ifade edildi.

En geç 10 Nisan mesai bitimine kadar

Kongre Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi‘ndeki akademik kadroda bulunmayan tüm lisansüstü öğrencilerinin katılımına açıktır. Ayrıca talepleri halinde lisans öğrencilerinin başvuruları da değerlendirmeye alınacaktır. Kongreye katılacak bildiriler özetleri en geç 10 Nisan mesai bitimine kadar serhantezgec@gmail.com adresine yollanmalıdır.

Kongre Konuları

Kongrenin Gerçekleştirileceği Yer

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi – Marmara Medya Merkezi Stüdyosu

Yazım kuralları

Bildiri Özeti    : En fazla 300 kelime olmalıdır.

Bildiri Metni   : Microsoft Word ortamında 20 sayfayı geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır (metin, grafikler, kaynaklar ve tüm ekler dâhil)

Yazı karakteri:  Times New Roman, 12 Punto

Sayfa kenar boşlukları:  alt, üst, sağ ve soldan 2.5 cm