Marmara Lisansüstü İletişim Öğrencileri Kongresi için çağrı başladı Reviewed by Momizat on . 2014 yılında sempozyum olarak düzenlenmeye başlanan ve geçen sene kongre olarak yapılan Marmara Lisansüstü İletişim Öğrencileri Kongresi için çağrılar başladı. 2014 yılında sempozyum olarak düzenlenmeye başlanan ve geçen sene kongre olarak yapılan Marmara Lisansüstü İletişim Öğrencileri Kongresi için çağrılar başladı. Rating: 0
You Are Here: Home » BİLİM » Marmara Lisansüstü İletişim Öğrencileri Kongresi için çağrı başladı

Marmara Lisansüstü İletişim Öğrencileri Kongresi için çağrı başladı

İletişim alanında lisansüstü çalışmalar yapan öğrencilere akademik özgüven, bilgi ve birikim kazandırma amacıyla düzenlenecek kongre bu yıl ilk kez Türkiye çapında başvuruları kabul ediyor. İletişimin her alanından konulara açık olan kongreye katılmak isteyenlerin 2 Ocak 2018′e kadar bildiri özetlerini yollamış olması gerekiyor. Kabul edilen özetlerin tam metinlerinin son gönderimi içinse tarih 2 nisan 2018 olarak belirlendi.

Kongre Çağrı Metni

İletişim araçlarının her geçen gün çeşitlendiği ve yaygınlaştığı günümüzde okuma yazma becerisine sahip olan herkes bu araçları kullanabilme ve içerik oluşturabilme şansına sahiptir. Bu çerçevede lisans düzeyindeki medya ve iletişim eğitimi, iletişim fakültesi öğrencilerinin mesleki formasyonu edinebilecekleri bilgi ve becerileri kazanmalarına imkan sunmaktadır. Fakat hem uygulamaya hem de akademik üretime yansıması olabilecek teorik ve metodolojik bilgi birikimine sahip olma imkanı ancak lisansüstü çalışmalarla yakalanabilmektedir.

Marmara Lisansüstü İletişim Öğrencileri Kongresi, lisansüstü çalışmalar yapan öğrencilerin akademik çalışmalarına destek vermek ve düşünce üretimi, akademik yazım, kendini ifade etme ve yazdıklarını sunma becerilerini geliştirmek amacıyla Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenmektedir. Geçtiğimiz yıllarda fakültemizde lisansüstü çalışma yürüten öğrencilere yönelik olarak iki kere düzenlenen kongre, bu yıl Türkiye çapında tüm lisansüstü iletişim öğrencilerinin katılımına açık olarak yapılacaktır.

Marmara Lisansüstü İletişim Öğrencileri Kongresi, medya ve iletişim çalışmaları alanında lisansüstü çalışma yürüten genç akademisyen adaylarını bir araya getiren kalıcı bir platform olma hedefiyle her yıl mayıs ayında yapılması hedeflenmektedir.

Kongre Türkiye çapında medya ve iletişim alanındaki tüm lisansüstü öğrencilerinin katılımına açıktır. Ayrıca talepleri halinde lisans öğrencilerinin başvuruları da değerlendirmeye alınacaktır. Bildiri özeti ve tam metinlerin milefkongre@gmail.com adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Konular

• Medya ve İletişim Çalışmaları
  • Türkiye’de Medya ve İletişim
  • Medya ve Toplum
  • Medya ve İletişim Çalışmalarında Yöntem
  • Yeni Medya
  • Sosyal Medya
  • Medya Okuryazarlığı
  • Medya ve İletişim Ahlakı
  • Sinema – Medya – Kültür
  • Dil, İktidar, İdeoloji ve Medya
  • Medya – Siyaset – Demokrasi
  • Dijitalleşme, Yeni Medya ve İletişim
  • Halkla İlişkiler ve Kamu Diplomasisi
  • Reklamcılık
  • İletişim ve Türleri
  • İletişim Sosyolojisi
  • Diğer

Daha ayrıntılı bilgi ve detaylar için https://mmm.marmara.edu.tr/kongre-2018 adresini ziyaret edebilirsiniz.