Marmara İletişim Kısa Film Yarışması sonuçlandı Reviewed by Momizat on . Bu yıl 13.’sü düzenlenen Marmara İletişim Kısa Film Yarışması'nda ödüller, gerçekleştirilen gala ile sahiplerini buldu. 24 Mart 2016 18:00′da Marmara Medya Merk Bu yıl 13.’sü düzenlenen Marmara İletişim Kısa Film Yarışması'nda ödüller, gerçekleştirilen gala ile sahiplerini buldu. 24 Mart 2016 18:00′da Marmara Medya Merk Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » Marmara İletişim Kısa Film Yarışması sonuçlandı

Marmara İletişim Kısa Film Yarışması sonuçlandı

Bu yıl 13.’sü düzenlenen Marmara İletişim Kısa Film Yarışması’nda ödüller, gerçekleştirilen gala ile sahiplerini buldu.

24 Mart 2016 18:00′da Marmara Medya Merkezi Stüdyosu’nda düzenlenen törende, 13. Marmara İletişim Kısa Film Yarışması’nın kazananları açıklandı. Ön elemede 280 filmin yer aldığı yarışmanın ikinci ayağında 19 film yarıştı.

Ön elemeyi geçerek final etabına kalan filmler ise şu şekildeydi:

Ab-ı Hayat / Yönetmen: Serek Bilici, Adem Başaran / Yönetmen: Orhan İnce, Azad / Yönetmen: Yakup Tekintangaç, Baharsız / Yönetmen: Onur Demir, Büst / Yönetmen: Hakan Hücum, Diyariyek (Bir Hediye) / Yönetmen: Muhammed Seyyid Yıldız, Enkaz / Yönetmen: Ezgi Büşra Çinar Esinti / Yönetmen: Altan Yücel, Gül Ali / Yönetmen: Gökhan Altuntaş, Hesaplaşma / Yönetmen: Nafi Ayvacı, İğne Deliği / Yönetmen: Oğuz Anbarlı, Kuzgun / Yöneetmen: Doğuş Minsin, Misofonya / Yönetmen: Melodi Tözüm, Mitomani / Yönetmen: Bulut Gümüşboğa / Mahmut Atılgan, Orman / Yönetmen: Onur Saylak – Doğu Akal, Sonuç / Yönetmen: Hakan Sümer, Tuhaf Zamanlar / Yönetmen: Mehmet Emrah Erkanı, Uçurtma / Yönetmen: Serdal Altun, Varış Noktası / Yönetmen: Ali Rıza Bayazıt.

Amacını kısa filmi desteklemek, sinemanın bağımsızlığına, özgürlüğüne, genç ruhunu korumasına katkıda bulunmak olarak belirleyen yarışma Marmara İletişim Kısa Film Yarışması 1994′ten beri düzenleniyor.  Marmara İletişim Kısa Film Yarışması’nda; sinemanın kolektif bir çalışma olduğunu vurgulayarak uzmanlaşmayı teşvik etmek amacı ile ” En İyi Film”, ”En İyi Oyuncu”, “En İyi Özgün Müzik”, ” En İyi Senaryo” ve ”En İyi Görüntü”  olmak üzere beş ayrı dalda ödül verildi.

Sonuncusu 2010 yılında düzenlenen Marmara İletişim Kısa Film Yarışması, 6 yıllık bir aradan sonra büyük ilgi görerek geri döndü.

Galada konuşan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ergün Yıldırım yarışmanın tekrar düzenlenmesinden ve gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti.  Jüri üyelerinden Alper Maral ise izleyicilere 13 dakikalık bir piyano dinletisi sundu.

Katılımın yoğun olduğu törende ödül alan filmler şu şekilde oldu;

En İyi Özgün Müzik Ödülü – Orman / Uygur Yiğit (Özgün Müzik)

En iyi Oyuncu Ödülü – Azad / M. Cavit Ak (Oyuncu)

En İyi Görüntü Ödülü – Büst / Deniz Pişkin (Görüntü Yönetmeni)

En İyi Senaryo Ödülü – Adem Başaran / Orhan İnce (Senarist)