Marmara İletişim Dergisi’nin yeni sayısı yayımlandı Reviewed by Momizat on . Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin hakemli akademik dergisi olan Marmara İletişim Dergisi  "Mülteciler ve Medya" temasıyla yayımlandı. Yrd. Doç. Dr. He Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin hakemli akademik dergisi olan Marmara İletişim Dergisi  "Mülteciler ve Medya" temasıyla yayımlandı. Yrd. Doç. Dr. He Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » Marmara İletişim Dergisi’nin yeni sayısı yayımlandı

Marmara İletişim Dergisi’nin yeni sayısı yayımlandı

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin hakemli akademik dergisi olan Marmara İletişim Dergisi  “Mülteciler ve Medya” temasıyla yayımlandı.

Yrd. Doç. Dr. Hediyetullah Aydeniz editörlüğünde hazırlanan dergi, Türkiye’nin ve dünyanın gündeminde önemli bir yer tutan mülteciler konusunu medya ve iletişim çalışmaları bağlamında ele alıyor. Böylece günümüzün en büyük insani krizlerinden birisinin çözümüne medya ve iletişim boyutuyla katkı sunmayı hedefliyor.

İki sayı olarak planlanan Mülteciler ve Medya temalı 24.sayısı konuyu dokuz özgün çalışmayla farklı açılardan ele alıyor. Derginin dört makale, bir değerlendirme makalesi ve dört değerlendirme yazısının yer aldığı son sayısı, önceki sayıların arşivinin de yer aldığı web sitesi dergipark.ulakbim.gov.tr/maruid adresi üzerinden ilgililerin erişimine açık bulunuyor.

Son sayısıyla iletişim çalışmalarının en önemli isimlerinden John Keane ile yayın kurulunu güçlendiren Marmara İletişim Dergisi ulusal ve uluslararası akademik indekslerde taranacak şekilde alt yapısını da büyük oranda tamamlamış durumda. Bundan sonraki sayılarda da nitelikli bilgi üretiminin sürekliliğinin sağlanması için yayın kurullarının benzer isimlerle güçlendirilmesi hedefleniyor.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin hakemli akademik dergisi olan Marmara İletişim Dergisi’nin 24. sayısı “Mülteciler ve Medya” temasıyla yayınlandı. Dergi, Türkiye’nin ve dünyanın gündeminde önemli bir yer tutan mülteciler konusunu medya ve iletişim çalışmaları bağlamında ele alıyor. Böylece günümüzün en büyük insani krizlerinden birisinin çözümüne medya ve iletişim boyutuyla katkı sunmayı hedefliyor. Derginin arşivinin de yer aldığı web sitesini dergipark.ulakbim.gov.tr/maruid adresi üzerinden ziyaret edebilir; dört makale, bir değerlendirme makalesi ve dört değerlendirme yazısının yer aldığı 24.sayısına ulaşabilirsiniz.