Kurgu Birimi Flash TV’yi ziyaret etti Reviewed by Momizat on . Marmara Medya Merkezi Kurgu Birimi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Arş. Gör. Birgül Alıcı eşliğinde Flash TV’yi ziyaret etti. Öğrenciler, Gazeteci, Yaz Marmara Medya Merkezi Kurgu Birimi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Arş. Gör. Birgül Alıcı eşliğinde Flash TV’yi ziyaret etti. Öğrenciler, Gazeteci, Yaz Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » Kurgu Birimi Flash TV’yi ziyaret etti

Kurgu Birimi Flash TV’yi ziyaret etti

Marmara Medya Merkezi Kurgu Birimi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Arş. Gör. Birgül Alıcı eşliğinde Flash TV’yi ziyaret etti. Öğrenciler, Gazeteci, Yazar ve Program Sunucusu Yalçın Çakır ile bir araya geldi.

Marmara Medya Merkezi Kurgu Birimi sektör gezilerinin ikincisini 27 Şubat Cuma günü gerçekleştirdi. Flash TV Haber Merkezi’ni ziyaret eden öğrencilere Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Ar. Gör. Birgül Alıcı eşlik etti.
Yapılan sektör gezisinde öğrenciler, Gazeteci, Yazar, Fotoğrafçı ve TV Program Sunucusu Yalçın Çakır ile sohbet etti. Sektöre dair konuşan Çakır, “Sektör fuhuş sektörü gibi kirletildi. Patron çalışan ilişkisi kaybedildi. Aslına bakarsanız medya kendi kendini kirletti. Medya sahipleri, medyanın gücünü kullanmaya başladığı andan itibaren medya, özgürlüğünü kaybetti. Sonra reklam gelirleri falan derken özgür kalmayı hiç beceremedik” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin bütün pisliklerini görüyorsun.”

Öğrencilere deneyimlerini aktaran Yalçın Çakır, “Ben Türkiye’nin bu kadar rezil rüsva bir yer olduğunu yaptığım reality programında gördüm. Türkiye’nin bütün pisliklerini görüyorsun. Programı yaptığım dönemde de söyledim. Akıl hastanelerinde bu kadar çeşit yoktur diye. Zaten Türkiye’de en çok RTÜK cezası ödeyen kanallardan biriyiz. Örnek vermek gerekirse, öz yeğenine tecavüz edip pavyonda satan bir adamı ortaya çıkardığımızda adam tutuksuz yargılandı ama biz 7 bin lira tazminat ödedik. Böyle bir yasa, böyle bir anlayış var” ifadelerini kullandı.

“Hedefiniz Türk Medyası Olmasın!”

Yalçın Çakır, ziyarette bulunan öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Medya sektöründe yükselmenin 3 yolu olduğunu söyleyen Çakır, “ Bir yerlere gelmek istiyorsanız üç seçeneğiniz var. Birincisi donanımlı olmanız. İkincisi torpil, üçüncüsü ise kişiliğinizi, onurunuzu ve ahlakınızı bir kenara bırakmanız. Siz çok çalışanlardan olun” dedi. Mutlaka yabancı dil öğrenin diyen Çakır, “Sektörün kötü yanlarına rağmen iyi muhabir her zaman yükselir. Yabancı medyayı takip edin. Türkiye’dekilerin hepsi yanlı. Hedefiniz de Türk medyası olmasın” diyerek sözlerini noktaladı.
Ziyaret, Kurgu Birimi’nin Yalçın Çakır eşliğinde haber merkezini gezmesinin ardından son buldu.

Haber: Şina Ceylan- Ayşegül Yücekök- İrem Demirkaya

Fotoğraf: Yeter Şeko