Kalp yetmezliğine D vitamini çare olabilir Reviewed by Momizat on . İngiltere'de yapılan yeni bir araştırma, D vitamini almanın bazı kalp hastalıklarına iyi gelebileceğini ortaya koydu. Kalp yetmezliği çeken 163 hasta üzerinde y İngiltere'de yapılan yeni bir araştırma, D vitamini almanın bazı kalp hastalıklarına iyi gelebileceğini ortaya koydu. Kalp yetmezliği çeken 163 hasta üzerinde y Rating: 0
You Are Here: Home » YAŞAM » SAĞLIK » Kalp yetmezliğine D vitamini çare olabilir

Kalp yetmezliğine D vitamini çare olabilir

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırma, D vitamini almanın bazı kalp hastalıklarına iyi gelebileceğini ortaya koydu.

Kalp yetmezliği çeken 163 hasta üzerinde yapılan deneyler, vücutta cildin güneşe maruz kalmasıyla üretilen D vitaminini destek olarak almanın, kalbin kan pompalama kapasitesini artırdığını gösterdi. Çalışmayı Leeds Üniversite Hastanesi’nden bir ekip yürüttü ve araştırmaların sonucu, Amerikan Kalp Hastalıkları Fakültesi (American College of Cardiology) tarafından düzenlenen bir toplantıda sunuldu. İngiltere Kalp Hastalıkları Vakfı ise takviye vitamin almanın etkileriyle ilgili daha kapsamlı deneyler yapılması gerektiğini vurguladı. Leeds’de yürütülen deneye katılan hastaların yaş ortalaması 70′ti ve o yaştaki insanların çoğu yaz mevsiminde dahi D vitamini eksikliği çekiyorlardı. D vitaminin vücutta pek çok iyileştirici etkiye sahip olduğu düşünülüyor.

Kaynak: BBC Türkçe