“İnovasyon Her Zaman Yenilik Değildir” Reviewed by Momizat on . Haber / Fotoğraf: Uygar Aydın Değişim Yönetimi Kulübü üyeleri 2013'e daha uzun süre akılları meşgul edecek gibi görünen "İnovasyon"la başladı. Davetlilerle alan Haber / Fotoğraf: Uygar Aydın Değişim Yönetimi Kulübü üyeleri 2013'e daha uzun süre akılları meşgul edecek gibi görünen "İnovasyon"la başladı. Davetlilerle alan Rating:
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » “İnovasyon Her Zaman Yenilik Değildir”

“İnovasyon Her Zaman Yenilik Değildir”

Haber / Fotoğraf: Uygar Aydın

Değişim Yönetimi Kulübü üyeleri 2013′e daha uzun süre akılları meşgul edecek gibi görünen “İnovasyon”la başladı. Davetlilerle alanında uzman konukları bir araya getiren “İnovasyon 2013″ etkinliğinde merak edilenler cevaplandı, deneyimler paylaşıldı.

Açılış konuşmasını Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yar.Doç. Dr. Volkan Türker’in yaptığı konferansa; CRM uzmanı ve danışmanı Uğur Özmen, Markafoni kurucu ortağı Tolga Tatari, Arçelik ar-ge inovasyon yöneticisi İffet İyigün Meydanlı, Project House Yönetici Ortağı Serhat Akkılıç ve Unilever Türkiye Satış ve Müşteri Geliştirmeden sorumlu Başkan Yardımcısı Cem Tarık Yüksel katıldı.

“İnovasyon, eşi olmayan, daha önceden bilinmeyen yıldızdır”
Konferansa katılımın öneminden bahseden Türker; “Sadece okuldaki derslerle iş hayatında başarılı olunmuyor, dolayısıyla burada olmanızı çok önemsiyorum” dedi. Konuşmasını slayt gösterisi ile sürdüren Türker; “Hem algılarınızı hem mantığınızı geliştirmelisiniz, çünkü bilim her türlü düzenden yoksun algılar ile mantıksal düşünme arasındaki uygunluktur” şeklinde konuştu. İnovasyonu “eşi olmayan, daha önceden bilinmeyen yıldız” olarak tanımlayan Volkan Türker; “İnovasyon her zaman yenilik değildir. İnovasyon için arz ve talebe ihtiyaç vardır. Bu yüzden inovasyonun en önemli etmeni insandır” ifadelerini kullandı.
Türker’in ardından kürsüye çıkan Crm uzmanı ve danışmanı Uğur Özmen konuşmasının başında iş hayatında yaptığı yeniliklerden bahsetti. Kovulmuş olduğu şirketin reklamında kendi adını görünce iş hayatının acımasızlığını anladığını belirten Özmen; “zaman baskısı insanda yaratıcılığı arttırır, yaratıcılık kolaydır ama onları hayata geçirmek zordur. İşte bu yüzden İnovasyon, yaratıcıların hayata geçirdikleri şeydir” dedi.
28.02.2013