İletişim Fakültesi 2015-2016 ders yılı başladı Reviewed by Momizat on . Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi 2015-2016 ders yılı, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Haldun Narmanlıoğlu,  Dekan Prof. Dr. Ergün Yıldırım ve Araştırmacı Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi 2015-2016 ders yılı, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Haldun Narmanlıoğlu,  Dekan Prof. Dr. Ergün Yıldırım ve Araştırmacı Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » İletişim Fakültesi 2015-2016 ders yılı başladı

İletişim Fakültesi 2015-2016 ders yılı başladı

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi 2015-2016 ders yılı, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Haldun Narmanlıoğlu,  Dekan Prof. Dr. Ergün Yıldırım ve Araştırmacı Gazeteci Ruşen Çakır’ın konuşmasıyla başladı.

Marmara Üniversitesi’nin köklü bir geleneğe sahip, öğrencilerine iyi imkanlar sağlayan bir üniversite olduğunu söyleyerek söze başlayan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ergün Yıldırım, ” İletişim fakültesinin amacı iyi gazeteciler, halkla ilişkiler uzmanları, televizyoncular  ve yönetmenler yetiştirmektir.” dedi.

Araştırmacı Gazeteci Ruşen Çakır,  medyada tartışılan sivillik, özgürlük, şeffaflık, çoğulculuk ve özgürlük kavramlarına dikkat çekti. Gazeteci adaylarının kişisel özgürlüğünü koruyarak kurum kurallarına uyup çalışmaya devam edebileceklerini belirtti. Özgürlük içerisinde hareket etmeyen kanalların süspanse edildiğini aktaran Gazeteci Ruşen Çakır,  bu medya organlarının araç olarak kullanıldığını dile getirdi.

Bir gazetede çoğulculuk ilkesinin gerekliliğini anlatan Ruşen Çakır, bugünün gazetelerinin bunu yapamadığını, yapılması gerekenin farklı ve karşıt sesleri anlamaya çalışmak olduğunu ”Sağcıysanız solu, solcuysanız sağı  araştırın.” sözleriyle vurguladı.  Yeni dönem gazetecilerinin sosyal medyayı iyi kullanıp  halk ile  dialog halinde olması gerektiğini vurguladı.

Son olarak gazeteci olmak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Ruşen Çakır, soruları yanıtlayarak konuşmasına son verdi.

Haber : Ekrem Güney