Hastaneler arası dev işbirliği Reviewed by Momizat on . Özel Academic Hospital ile dünyaca ünlü Harvard Tıp Fakültesi Hastanelerini işleten Partners Grubu, örnek bir işbirliğine gidiyor. Marmara Üniversitesi Tıp Fakü Özel Academic Hospital ile dünyaca ünlü Harvard Tıp Fakültesi Hastanelerini işleten Partners Grubu, örnek bir işbirliğine gidiyor. Marmara Üniversitesi Tıp Fakü Rating:
You Are Here: Home » MANŞET » Hastaneler arası dev işbirliği

Hastaneler arası dev işbirliği

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı’na bağlı Özel Academic Hospital, Harvard Tıp Fakültesi hastanelerini işleten Partners Healthcare ile işbirliği anlaşması imzaladı. Yapılan anlaşmaya göre hastalığın tanı ve tedavisinde hasta ikinci bir görüş almak istediğinde Partners HealthCare’e bağlı Harvard eğitim hastanelerinde konunun en yetkili uzmanı tarafından medikal kayıtları incelenecek, tanı ve tedavi konusunda görüş alınacak. Anlaşma aynı zamanda isteyen hastaların sevk edilmesini de içeriyor.

Hyatt Regency Otel’de düzenlenen imza törenine anlaşma taraflarının yanısıra Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül de katıldı. Törenden önce söz alan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel konuşmasında, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı tarafından kurulan Özel Academic Hospital hakkında kısaca bilgi verdi. İşletme yapıları birbirine benzeyen Academic Hospital ve Partners Healthcare arasındaki işbirliğinin ilk tohumlarını dört yıl önce attıklarını dile getiren Batırel, ilk adımı kendilerinin attığını ekledi.

Amaç sağlık ağı geliştirmek

Partners Healthcare International CEO’su ve Başkanı Dr. Gilbert H. Mudge, amaçlarının sağlık kuruluşları arasında küresel bir ağ geliştirmek olduğunu belirterek Türkiye ile yapılan anlaşmanın Akdeniz bölgesinde benzerleri olmasına rağmen bunun en kapsamlı ve akademik yönlü anlaşma olduğunu vurguladı.

Partners Healthcare International Uluslararası İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Edwin McCarthy ise Türkiye’nin daima ilgilerinin odağında olmasına rağmen bugüne kadar anlaşma şartlarının oluşmadığını söyledi. McCarthy bu ortaklığı klinik işbirliği olarak gördüklerini ve hastaların alacağı danışmanlık hizmeti ile sevk gibi işlemlerin, Academic Hospital hastanesindeki doktorlar tarafından koordine edileceğini vurguladı.

Haber: Banu Ezber, Emre Yılancık

Fotoğraf: Mehtap Yılmaz