Hanim Hanım’ın Acayip Hayatı’na İlk Ödül Reviewed by Momizat on . Marmara Medya Merkezi Animasyon Biriminin yeni filmi Hanim Hanım'ın Acayip Hayatı ilk ödülünü aldı. Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz anısına gerçekle Marmara Medya Merkezi Animasyon Biriminin yeni filmi Hanim Hanım'ın Acayip Hayatı ilk ödülünü aldı. Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz anısına gerçekle Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » Hanim Hanım’ın Acayip Hayatı’na İlk Ödül

Hanim Hanım’ın Acayip Hayatı’na İlk Ödül

Marmara Medya Merkezi Animasyon Biriminin yeni filmi Hanim Hanım’ın Acayip Hayatı ilk ödülünü aldı.

Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz anısına gerçekleştirilen 6. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali; Oyuncu Fatma Girik, Oyuncu Lale Mansur, Oyuncu Deniz Türkali’nin katılımıyla düzenlenen görkemli gala gecesi ile sona erdi. Kurmaca, Belgesel ve Canlandırma/Animasyon kategorilerinden toplam 311 filmin katıldığı 6. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali’nde Marmara Üniversitesi Medya Merkezi Animasyon Birimi’nin hazırladığı Animasyon filmi Hanim Hanım’ın Acayip Hayatı ise animasyon dalında jüri özel ödülüne layık görüldü. Bu ödül aynı zamanda filmin ilk ödülü oldu.

IMG-20170505-WA0037

Gecenin Tek Kadın Yönetmeni Buse Erel

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 1. Sınıf öğrencisi aynı zamanda filmin yönetmeni olan Buse Erel gecenin tek kadın yönetmeni oldu.  Hanim Hanım’ın Acayip Hayatı ile ilk kez yönetmen koltuğuna oturan Erel duygularını ise şu şekilde anlatıyor. “Şunu söylemeliyim ki bu proje benim ilk animasyon kısa filmim ve ilk defa bir projede yönetmenlik görevini üstlendim. Benim için güzel bir deneyim, öğreti oldu aslında. Animasyonun görüldüğü kadar basit olmadığını anlıyorsunuz , ciddi anlamda emek isteyen bir iş. Benim için bir ilk olan bu projenin Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali gibi önemli bir festivalden ödül alması beni çok mutlu etti.”

Ödül gecesine ait videoyu buradan izleyebilirsiniz.