Fuat Kozluklu Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu

Gece Bakışı programının sunucusu Fuat Kozluklu,Yrd. Doç. Dr. Ali Murat Kırık’ın Radyo-Televizyon Haberciliği dersine konuk oldu.

TRT Haber’de yayınlanan Gece Bakışı programının sunucusu Fuat Kozluklu, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Yrd. Doç. Dr. Ali Murat Kırık’ın 10 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşen Radyo-Televizyon Haberciliği dersine konuk oldu. Fuat Kozluklu, öğrencilere mesleğe başladığı yıllarda yaşadıklarını, foto-muhabirlik ve kameramanlık yaptığı dönemlere ait deneyimlerini anlattı.

5N1K’ya uygun haber yazmanın önemini anlatan Kozluklu, öğrencilere yakın tarihi iyi bilmelerini ve araştırma yapmalarını tavsiye etti.

“Artık savaş muhabirlerine değil, barış muhabirlerine ihtiyaç var” diyen Kozluklu, sektörde ayrıştırıcı bir dil ve nefret söylemi kullanmayan muhabirlere ihtiyaç olduğunu özellikle vurguladı.

Kozluklu, önce insan sonra gazeteci olmak gerektiğini düşündüğünü belirtirken, bir iletişimcinin dili doğru kullanmasının çok önemli olduğunun altını çizdi.

“Bir daha dünyaya gelsem yine gazeteci olurum” diyerek mesleğine olan sevgisini dile getiren Fuat Kozluklu, kitap okumanın önemini ve dil bilmenin faydalarını kendi tecrübelerinden yola çıkarak öğrencilere aktardı.

Kozluklu, medya sektörüne girecek öğrencilerin İngilizce dışında bilmesi gereken bir dil var mıdır sorusunu “Ben olsam Arapça öğrenirdim çünkü Arapça bilen meslektaşlarımız daha şanslı” şeklinde yanıtladı.

Söyleşi, Kozluklu’nun öğrencilerin sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.

Haber-Fotoğraf: Göksu Damla TETİK