“Fransa’da Türk ve Müslüman Topluluklar” bildirisi sunuldu Reviewed by Momizat on . Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda akademisyenlerimiz tarafından gerçekleştirilen “Fransa’da Türk ve Müslüman Toplu Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda akademisyenlerimiz tarafından gerçekleştirilen “Fransa’da Türk ve Müslüman Toplu Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » “Fransa’da Türk ve Müslüman Topluluklar” bildirisi sunuldu

“Fransa’da Türk ve Müslüman Topluluklar” bildirisi sunuldu

Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda akademisyenlerimiz tarafından gerçekleştirilen “Fransa’da Türk ve Müslüman Topluluklar: 2014 Yılı Temel Hak ve Özgürlükler Raporu” çalışmasının sunumu yapıldı.

Rapor, Fransa’da yaşayan Müslümanların özellikle de Türklerin karşılaştıkları temel hak ve özgürlüklerin ihlallerini inceliyor. Ekonomi ve istihdam, siyaset, kültür, eğitim, din konularında yapılan ayrımcılıkların üzerinde durulan çalışmada olayların medyaya yansımaları da yer alıyor.

Araştırma, göçmenlerin en yoğun olduğu ülkelerden Fransa’da gerçekleşen bu ihlalleri araştırmalar sonucu çıkan oranlarla ortaya koyuyor.

Sunum için çalışmada yer alan Proje Koordinatörü Doç. Dr. Nuri Tınaz, Doç. Dr. Ahmet Uysal, Dr. Taşkın Dirsehan, Arş. Gör. Meltem Çelik Dirsehan ve Arş. Gör. Semra Meral konuşma yaptılar.

Haber: İrem Ebru Alpçetin

Fotoğraf: Gizem Küçükmetin