Fatma Barbarosoğlu MMM’de söyleşi gerçekleştirdi Reviewed by Momizat on . Fatma Barbarosoğlu, Medya Merkezi’nde  ‘’Tanık olduğumuz olayları görmek, anlamak ve anlatmak’’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Yeni Şafak Yazarı Fatma Barba Fatma Barbarosoğlu, Medya Merkezi’nde  ‘’Tanık olduğumuz olayları görmek, anlamak ve anlatmak’’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Yeni Şafak Yazarı Fatma Barba Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » Fatma Barbarosoğlu MMM’de söyleşi gerçekleştirdi

Fatma Barbarosoğlu MMM’de söyleşi gerçekleştirdi

Yeni Şafak Yazarı Fatma Barbarosoğlu, söyleşide hikayelerini seçtikleri kişilerden güncel sorunlara kadar birçok konuya değindi. Genel yayın yönetmeni olduğu Niyahet dergisinde buldukları insana dair hikayeleri “Karşılaştığınız hikaye varsa ona dahil olun mutlaka o hikaye size gelir. Bunun için haber kaynağınızın çok geniş olmasına gerek yok.” sözleriyle anlatan Barbarasoğlu, Muhabirler içinde “Röportaj yaptığınız kişiyi dinleyin bir yere çekmeyin, sadece dinleyin. Saatin bir önemi yok önemli olan sizin sorduğunuz soru, bir röpotajın saatlerce sürmesi onu güzel yapmaz ve en önemlisi emek verin.” diyerek tavsiyelerini aktardı.

İletişim çağının en önemli sıkıntısı olarak iletişimsizliği gösteren yazar, Türkiye’deki sorunun ideolojik olmadığının altını çizdi. Bu konuda iletişimin çok önemli bir role sahip olduğunu belirten yazar, “Öğretmen yetiştiren okulların puanı genelde düşük, düşük puanlı öğretmenlerin öğretmenlik yapmaya çalışması da sorunu başlatan unsur oluyor. Çünkü okumayı sevmeyen öğretmenlerin kitap tavsiyesi çok yanlış olabiliyor. Ayrıca kitabın ödev olarak verilmesi çok yanlış çocuğu okumaktan soğutan bir unsur oysa ki öğrencinin ilgi alanına göre verilen kitaplar okuma zevkinin artırır.” sözleriyle Türkiye’de soru sorulamama nedenin açıkladı.

Dinleyicilerin sorularını da yanıtlayan Fatma Barbarasoğlu, “İletişim araçlarının değişimiyle mahremiyetin değişmesinin elbette ilgisi var ama bu değişim bir anda olabilecek bir şey değil. Özellikle baktığımızda televizyonlarda ki izdivaç programlarının şaşırtan kısmı o stüdyolar kurgu onun kısa sürede bizi etkilemesi mümkün değil ama uzun süre sonra etkiliyor. Yaşlı başlı insanların evlilik programı izlemesi beni şaşırttı. Bu tür programlarla mahremiyet algımız değişmeye başlıyor.” cümleleriyle günümüz medyasıyla bireyin ve ailelerin mahremiyet algısındaki değişikliklere dikkat çekti.

Haber: Emre Balcı

Fotoğraf: Gizem Küçükmetin