Fatih Portakal Marmara Stüdyo’ya konuk oldu Reviewed by Momizat on . Fox Ana Haber Program sunuculuğunu yapan gazeteci Fatih Portakal, Marmara Stüdyosu’nda Marmara İletişim Fakültesi öğrencileriyle buluştu. Marmara Medya Merkezi Fox Ana Haber Program sunuculuğunu yapan gazeteci Fatih Portakal, Marmara Stüdyosu’nda Marmara İletişim Fakültesi öğrencileriyle buluştu. Marmara Medya Merkezi Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » Fatih Portakal Marmara Stüdyo’ya konuk oldu

Fatih Portakal Marmara Stüdyo’ya konuk oldu

Marmara Medya Merkezi İnternet Haber Birimi öğrencileri, Fatih Portakal’ı Marmara Stüdyo’da ağırladı. Televizyon haberciliği ve yurttaş gazeteciliği üzerine gerçekleştirilen söyleşi, tv.marmara.edu.tr adresinde canlı yayın olarak verildi.
“Sokaktaki insan habere başka bir boyut kattı.”
Geleneksel haber bülteninden bahsederek sözlerine başlayan Fatih Portakal, internetin hayatımıza girmesiyle sokaktaki insanın, haberin bir parçası olmaya başladığını söyledi. Yurttaş gazeteciliğinde internetin önemine değinirken, yurttaşın yapmış olduğu gazeteciliğin sorumluluk alanları olduğunu belirtti. Yurttaş gazeteciliğinin haberin oluşum sürecinde önemli bir kaynak olduğunu da ifade eden Portakal, bu noktada bir gazetecinin kendisine “Ne derece doğru?” ya da “Ne derece gerçeği yansıtıyor?” sorularıyla sorgulama yapması gerekliliğinin altını çizdi.
“Rekabetin çok, pastanın küçük olduğu yerde farklı olmak zorundasın.”
Sektördeki rekabetin boyutunu anlatmak için, hayatı bir eleğe benzeten Fatih Portakal, “Hayat bir elek, o elek durmadan sallanıyor. Siz eleğin altına düşenlerden olmayın. Eleğin altına düştüğünüz takdirde, bir daha çıkmak çok zor. Sektörde rekabet çok zorlaştı. Şimdi bir de yurttaşlar geliyor.” İfadelerini kullandı. Bu rekabetle başa çıkabilmenin tek yolunun farklılaşmaktan geçtiğini ise şu kelimelerle açıkladı: “Rekabetin çok, pastanın küçük olduğu yerde farklı olmak zorundasın. Çalıştığınız yerde de bu farklılığı göstermelisiniz.”
Fatih Portakal, öğrencilerin kendilerine “Ben gerçekten gazeteci olabilir miyim?” sorusunu yönelterek, bu işe yetenekleri olup olmadığını anlayabileceklerini söyledi. Bir gazetecide olması gereken özelliklerin başında merak duygusu ve kuşkunun geldiğini belirten Fatih Portakal, gazetecilikte yalnızca teorik bilginin yeterli olmadığını, teoriden ziyade pratiğin daha önemli olduğuna değindi.
Deneyimlerini ve meslek hayatı boyunca karşılaştığı zorlukları öğrencilerle paylaşan Fatih Portakal, söyleşinin devamında gelen soruları yanıtladı.
Söyleşi sonunda konuşma yapan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Ulus, bu söyleşinin sadece bir söyleşiden ibaret olamadığını, çok önemli bir ders niteliği taşıdığını ifade etti. Söyleşi, Prof. Dr. Selma Ulus’un Fatih Portakal’a teşekkür belgesi takdim etmesiyle sonlandırıldı.
Haber: Pelin Güregen – Merve Bavra
Fotoğraf: Gizem Küçükmetin