Fakültemizde 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Dersi Yapıldı Reviewed by Momizat on . Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni Milli Eğitim Eski Bakanı, Kültür ve Turizm Eski Bakanı, Eskişehir Milletveki Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni Milli Eğitim Eski Bakanı, Kültür ve Turizm Eski Bakanı, Eskişehir Milletveki Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » Fakültemizde 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Dersi Yapıldı

Fakültemizde 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Dersi Yapıldı

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni Milli Eğitim Eski Bakanı, Kültür ve Turizm Eski Bakanı, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı’nın teşrifleriyle gerçekleştirildi.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Marmara Medya Merkezi’nde yapılan program Spiker Aynur Ayaz’ın sunumuyla gerçekleşti. Açılış töreninde Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm Eski Bakanı Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, öğretim üyeleri, öğrenciler ve basın mensupları yer aldı.

Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açılış töreni başladı. Açılış töreni Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Mustafa Uslu yönetimindeki Türk Müziği Topluluğu’nun müzik dinletisiyle devam etti.

Törenin açılış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Anık gerçekleştirdi. Konuşmasında anne, baba ve yuva metaforlarıyla millet, devlet ve vatan sevgisine vurgu yapan Prof. Dr. Cengiz Anık öğrencilere inançlı olmalarını tavsiye etti:  “İnanç demek hayal kurmak demektir. Hayal kurmak demek farkında olunmayanların farkında olmayı öğrenmek demektir. Öğrencilerim hayal kurmayı başarırlarsa inançlı olmayı da başarırlar.” dedi. Prof. Dr. Cengiz Anık İbn-i Farabi, İbn-i Sina, İbn-i Rüşd ve Newton’un düşüncelerine atıfta bulundu ve sözlerine şunları ekledi: “İnançlı insan olmak görülmeyeni görmek, fark edilmeyeni fark etmek, anlaşılmayanı anlaşılır kılmak demektir.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat, konuşmasına açılış dersine katılan Prof. Dr. Nabi Avcı’ya teşekkür ederek başladı. Prof. Dr. Emin Arat “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Maltepe’de bulunan Kenan Evren Kışlası üniversitemize devredilmiştir. İstanbul’un en kıymetli arazisinin üniversitemize tahsis edilmiş olması bir yandan sayın cumhurbaşkanımızın üniversitemize vermiş olduğu özel önemi gösterirken diğer yandan da devletimizin eğitime verdiği değeri yansıtmaktadır. Şu an planlama çalışmaları devam eden kampüs projemiz ülkemizin bu hacimdeki ilk bütünsel kampüs projesi olarak birçok üniversiteye model teşkil edecektir. Bu vesileyle üniversitemizi daima destekleyen ilgi ve himayelerini hiçbir zaman eksik etmeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza başta Sayın Milletvekilimiz olmak üzere hükümetimizin saygıdeğer mensuplarına şükranlarımızı arz ederiz.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. M. Emin Arat, İletişim Fakültesi’nin 2017- 2018 akademik yılının Nişantaşı Kampüsü’ndeki son akademik yıl olacağının müjdesini verdi. Göztepe Yerleşkesi’nin İletişim Fakültesi öğrencileri için özgün bir fakülte binasına, en gelişmiş teknolojik donanıma, yükseköğretim için tasarlanmış sınıflara ve eğitim ortamına sahip olacağını belirtti.  Prof. Dr. m. Emin Arat,  Marmara Üniversitesi’nin akademik başarılarına değindi ve açılışta emeği geçenlere teşekkür ederek kürsüyü açılış dersini vermek üzere Prof. Dr. Nabi Avcı’ya bıraktı.

Prof. Dr. Nabi Avcı, İletişim Fakültesi’nin açılış dersini gerçekleştirdi

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde açılış dersini yapmaktan dolayı duygulandığını ifade eden Prof. Dr. Nabi Avcı, fakültemizin değerli dekan ve hocalarından olan Prof. Dr. Ünsal Oskay’ı saygıyla anarak konuşmasına başladı.

İletişimin anne karnından itibaren başladığını ve bizim varlığımızla bir olduğunu söyleyen Prof. Dr. Nabi Avcı, yapısal antropolojinin kurucularından Levi-Strauss ‘un şu sözlerini aktardı “ Eskiden ekonominin,antropolojinin, linguistiğin, ayrı ayrı disiplinler olarak yaptığı çalışmalar şimdi iletişim bilimleri adı altında bir alanda toplanıyor. İletişim alanında bütünleşik alan oluşuyor.” Akademisyenlere eski düşünürlerin fikirlerinin ve sorularının hatırlatılması yönünde tavsiyede bulunan Prof. Dr. Nabi Avcı, “Dersin arkeolojisini yaptığımız zaman öğrencilerin öğrenme yeteneği pekişecektir. Sosyal bilimlerde cevaplar değişiyor ama sorular hala aynı.” dedi.

Prof. Dr. Nabi Avcı, iletişim öğrencilerine bazı tavsiyelerde bulunarak Medya Kronik gibi medya ve haber programlarını tartışan canlı bir iletişim ortamı oluşturulmasını önerdi. BBC’nin geçmişte yayımladığı The Listener dergisinin akademik anlamda halen yeterli ilgiyi görmediğine değinerek bu ve benzeri yayınlar üzerine çalışmalara yapılabileceğini ifade etti. Ayrıca Herbert Marcuse’un Tek Boyutlu İnsan kitabını da öneren Prof. Dr. Avcı programda emeği geçenlere teşekkür ederek yeni akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Tören katılımcılara plaketlerin takdim edilmesi ve Türk Müziği Topluluğu’nun kapanış konseriyle sona erdi.

Haber:

Ebru Tümen