Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Sergi Reviewed by Momizat on . 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG), “Kadın Sanatçılar” adlı karma sergiye ev sahipliği yapacak. Cumhuriyet döne 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG), “Kadın Sanatçılar” adlı karma sergiye ev sahipliği yapacak. Cumhuriyet döne Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Sergi

Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Sergi

Cumhuriyet döneminin ilk yıllarından günümüze, birçok kadın sanatçının imzasını taşıyan eserlerin yer alacağı seçkide, farklı tarz ve tekniklerin kullanıldığı eserler sergilenecek.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) koleksiyonundan Maide Arel, Füreya Koral, Gülden Kut, Yeşim Sayın Yorulmaz, Fahrelnisa Zeid, Selma Akgün, Semra Taşdemir, Nazan Kuşçu, Perihan Sadıkoğlu, Firuzan, Gülseli Kato, Ebru Özgür Kalan, Ruzin Gerçin, Türkan Sılay Rador, Alev Oskay, Nasip İyem, Nadia Arditi, Jale Yılmabaşar, Yasemin Aslan Bakiri, Reyhan Uludağ Eraslan, Gülseren Südor ve Rezzan Ganiz gibi sanatçıların resim, heykel, seramik ve fotoğraftan oluşan çok sayıda eseri, “Kadın Sanatçılar” sergisinde sanatseverle buluşacak.

İKÜ’nün Ataköy yerleşkesinde bulunan İKÜSAG’da açılışı gerçekleşecek sergi,  8 Mart 2017 Çarşamba günü saat 15.00’da başlayıp 29 Mart’a kadar açık kalacak.

Kaynak: DHA