Bu sergiyi sadece dalgıçlar ziyaret edebiliyor Reviewed by Momizat on . Trakya Üniversitesi (TÜ) Su Altı Topluluğu (TÜSAT) ve Özel Eğitim Topluluğu‘nun düzenlediği su altı otizm sergisi, dalgıç ziyaretçilerini bekliyor. "Batık şehir Trakya Üniversitesi (TÜ) Su Altı Topluluğu (TÜSAT) ve Özel Eğitim Topluluğu‘nun düzenlediği su altı otizm sergisi, dalgıç ziyaretçilerini bekliyor. "Batık şehir Rating: 0
You Are Here: Home » Genel » Bu sergiyi sadece dalgıçlar ziyaret edebiliyor

Bu sergiyi sadece dalgıçlar ziyaret edebiliyor

“Batık şehir” olarak da anılan sergide, otizmli öğrencilerin yaptığı seramik figürler Gölcük depreminde bir bütün halinde ana karadan koparak Marmara Denizi’nin sularına gömülen bölgede sergilenmeye başladı. Trakya Üniversitesi’nin yaptığı yazılı açıklamaya göre, TÜ Armağan Dönertaş Çocuk Gelişimi, Eğitimi, Uygulama ve Araştırma Merkezinde eğitim alan otizmli öğrenciler, sergi için seramikten deniz atı, deniz yıldızı gibi figürler yaptı.

TÜSAT Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Anıl Özyurt, Değirmendere Spor Su Altı Topluluğu Başkanı Murat Kulakaç, TÜ öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Dilber Tezel, Koray Taş, Ali Korkmaz, Erçin Taşkın, Oğuz Kandemir ve Turan Dinler, 1999 yılında merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki Marmara depreminde, Gölcük’e bağlı Değirmendere sahilinde bir bütün halinde ana karadan koparak Marmara Denizi’nin sularına gömülen bölgeye, ağaç dallarına dizilmiş seramik figürleri yerleştirdi.

KAYNAK: AA