Bahçelievler Kampüsü’nde İş ve Gelecek Zirvesi Reviewed by Momizat on . Marmara Üniversitesi Değişim Yönetimi Kulübü Bahçelievler Kampüsü'nde İş ve Gelecek Zirvesi'ni gerçekleştirdi. Marmara Üniversitesi kapsamında aktif faaliyetler Marmara Üniversitesi Değişim Yönetimi Kulübü Bahçelievler Kampüsü'nde İş ve Gelecek Zirvesi'ni gerçekleştirdi. Marmara Üniversitesi kapsamında aktif faaliyetler Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » Bahçelievler Kampüsü’nde İş ve Gelecek Zirvesi

Bahçelievler Kampüsü’nde İş ve Gelecek Zirvesi

Marmara Üniversitesi Değişim Yönetimi Kulübü Bahçelievler Kampüsü’nde İş ve Gelecek Zirvesi’ni gerçekleştirdi.

Marmara Üniversitesi kapsamında aktif faaliyetler içerisinde bulunan ve her dönem kendisini yenileyen Değişim Yönetimi Kulübü, İletişim zirvesi, Kişisel Gelişim ve Kariyer Buluşması ile gelenekselleşen Kariyer ve İnovasyon etkinliklerinden sonra şimdi de Bahçelievler Kampüsü’nde İş ve Gelecek Zirvesi’ni düzenledi. Alanında uzman ve kariyer sahibi konukların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, genel olarak “İş Dünyası” çeşitli yönleriyle, konuşmacıların farklı yorum ve bilgileriyle değerlendirildi.

Programın başlangıcını Kulüp Başkanı İktisat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Elif Şen yaptı. Şen’in ardından Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü İnsan Kaynakları Yönetimi Anabilim Dalı Üyesi Yrd. Doç Dr. Malik Volkan Türker açılış konuşmasını yaparak zirvede yer alan konuklara ve programa katılan dinleyicilere teşekkürlerini iletti.

Zirve, Markafoni İnsan Kaynakları Direktörü Seda Kayrak Kızıltan’ın konuşmasıyla devam etti.Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Kızıltan, kariyer deneyimini dinleyicilerle paylaştı. “Yaptığınız iş sizi hem maddi hem manevi mutlu etmelidir.” ifadesinde bulunan Kızıltan, son yıllarda önemi gittikçe artan internet ve E-ticaret konularının üzerinde durdu. Dünyada toplam nüfusunun %69′unun internetten alışveriş yaptığını ifadelerine ekleyen Kızıltan, İnternetten en çok alışveriş yapan ülkelerin sırasıyla Hindistan, Çin/Hollanda ve Türkiye olduğunu söyledi. Bunlara ek olarak, Türkiye’de çalışan kadın erkek oranına da değindi. En mutlu çalışanlar sırasında ise, ilk üçü elektronik, eğitim ve telekom sektörlerinin paylaştığını belirtti.

İnsanların okuduğu bölümlerin değil,ilgi alanlarının ve yapmak istedikleri işin önemli olduğu vurgusunda bulunan Seda Kayrak Kızıltan, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

“Keyif aldığınız insanlarla çalışın, eğer hiçbir hayaliniz yoksa gerçekleşecek birşeyleriniz de olmaz, size uzak olanları hayal edin, kişilere karşı ön yargılı olmayın, sabırlı olun, insanları tanımak için, onlara zaman harcayın; bu iş dünyasında büyük bir önem taşıyor. İşe ilk başlayanlar heyecanlı, risk alabilen ve yeni fikirleri olan insanlar oluyor, işte bu yüzden hayatınızın ilk yılları çok önemli, iyi değerlendirin.”

Kızıltan’ın plaketinin takdim edilmesinin ardından kürsüye, Eroğlu Holding’e bağlı Loft firmasında İnsan Kaynakları Müdürü olarak görevini sürdüren Turgay Çavdar geçti. 20 yıllık meslek hayatında insan kaynakları alanında çeşitli görevler yapan ve hala İnsan Kaynakları alanında çalışmalarına devam eden Çavdar,  dinleyicilere tavsiyelerde bulunarak ulaşılacak noktanın belirlenip ona doğru koşulması ve o hedefe yürürken yaşanılan engellerin bir mola olarak görülmesi ve yola devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Turgay Çavdar’ın konuşmasından hemen sonra mikrofonu Penti İnsan Kaynakları Direktörü Nihat Fırat devraldı. Başarıya giden yolda kendini keşfetmenin, fırsatları fark etmenin, bu fırsatları doğru değerlendirmenin ve kendini geliştirmenin önemli olduğuna değinen Fırat ayrıca; yetenek, bilgi ve beceri kavramlarının anlamlarından da kısaca bahsetti.

Başarılı bir iş sahibi olabilmenin ana koşulunun hedef olduğunu söyleyen Fırat:

“Kılık kıyafetinize, duruşunuza ve konuşmalarınıza dikkat edin, profesyonel olmak istediğinizi gösterin, herkesle tanışın ve tecrübelerinden faydalanın, sorular sorarak yaklaşımlarını gözleyin, etkin iletişimden yana olduğunuzu gösterin,organizasyonla ilgili araştırma yaparak işleyişler hakkında bilgi edinin, kurum kültürünü önemsediğinizi gösterin.” sözlerini sarf ederek konuşmasını sonlandırdı.

Nihat Fırat’ın ardından ise, Kamil Koç Organizasyonel Gelişim Yöneticisi Mert Önen zirveye devam etti. Programı soru cevap şeklinde sürdüren Önen, konuşmasının sonunda öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Etkinlik, öğrencilere özel sürpriz hediye ve çeşitli fırsat çekilişlerinin yapılmasının ardından, sertifikaların dağıtılmasıyla son buldu.

Haber: Seral KARAGEL
Fotoğraf: Mehmet AYGIN