Astronotlar için egzersiz kıyafetiyle altın ödül kazandı Reviewed by Momizat on . İzmir Ekonomi Üniversitesinden mezunu Mehmet Ergül, astronotlar için tasarladığı egzersiz kıyafetiyle İtalya’da düzenlenen uluslararası tasarım yarışmasında alt İzmir Ekonomi Üniversitesinden mezunu Mehmet Ergül, astronotlar için tasarladığı egzersiz kıyafetiyle İtalya’da düzenlenen uluslararası tasarım yarışmasında alt Rating: 0
You Are Here: Home » BİLİM » Astronotlar için egzersiz kıyafetiyle altın ödül kazandı

Astronotlar için egzersiz kıyafetiyle altın ödül kazandı

İzmir Ekonomi Üniversitesinden mezunu Mehmet Ergül, astronotlar için tasarladığı egzersiz kıyafetiyle İtalya’da düzenlenen uluslararası tasarım yarışmasında altın ödülü kazandı.

Endüstriyel Tasarım Bölümünden mezun olan Mehmet Ergül, NASA Johnson Space Center’la iletişim kurarak ve astronot antrenörlerinden de yardım alarak ‘Orpheus’ olarak isimlendirdiği, giyilebilen bir egzersiz aleti oluşturdu.

Ergül, 80 ülkeden 10 bin projenin yer aldığı ‘A Design’ adlı yarışmaya ’Orpheus’ projesi ile başvurdu.

Yarışmanın sonucunda ise altın ödülünü elde etti.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş incelemeleri sonucu giyilebilen egzersiz aleti ile Dünya’da yapılan tüm egzersizlerin yerçekimsiz ortamda da yapılabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA