Aralık Ayı Cosplay Ayı Oldu Reviewed by Momizat on . Uluslararası ve birçok ülkenin de yapmış olduğu cosplay etkinliği ülkemizde 2. defa Haliç Üniversitesi Bilim Kurgu ve Fantastik Kültür Kulübü tarafından gerçekl Uluslararası ve birçok ülkenin de yapmış olduğu cosplay etkinliği ülkemizde 2. defa Haliç Üniversitesi Bilim Kurgu ve Fantastik Kültür Kulübü tarafından gerçekl Rating: 0
You Are Here: Home » KÜLTÜR-SANAT » Aralık Ayı Cosplay Ayı Oldu

Aralık Ayı Cosplay Ayı Oldu

Uluslararası ve birçok ülkenin de yapmış olduğu cosplay etkinliği ülkemizde 2. defa Haliç Üniversitesi Bilim Kurgu ve Fantastik Kültür Kulübü tarafından gerçekleşti.

İlk olarak 1970’lerde Japonya’daki kolej öğrencileri anime ve manga karakterlerinin kostümlerini giymeye başladılar. Çizgi roman ve çizgi filmlere olan ilgi arttıkça, gençler okul ve üniversite etkinliklerine batıda örnekleri olduğu gibi sevdikleri karakterlerin kostümleriyle katıldılar. Bu zamanla onların kendilerini özgürce ifade etme yöntemi oldu.

Cosplay, çeşitli aksesuarlar ve kostümler kullanılarak anime ve manga, film, oyun, kitap ve cosplay sanatçısının kendi yarattığı karakterlerin taklit edildiği kostüm ve performans sanatıdır. Genellikle Japonya ve Doğu Asya yapımlarından etkilenilir. Dünyanın birçok bölgesinde seveni olan, eğlenceli, sosyal bir hobidir.
Haliç Üniversitesi Bilim Kurgu ve Fantastik Kültür Kulübü tarafından 2.’si düzenlenen “Halicon” etkinliği 10 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 10:00 ile 20:00 arası gerçekleşti. Birçok konsol ve bilgisayar oyununun ödüllü turnuvalarının gerçekleştiği etkinliğe çeşitli film karakterleri katıldı. Star Wars, Arrow, Batman, Süperman ve Pikaçu gibi tüm dünyanın sevdiği film karakterlerinin canlandırıldığı kostüm ve tasarım şovları gerçekleşti. Etkinlik dahilinde Türkiye’ deki çizgi roman yazarlarının okuyucuyla buluşabilecekleri birçok seminer de düzenlendi.

Etkinlikte Cosplay karakterlerinden birini canlandıran Karen Canel, “Bu katıldığım ikinci cosplay etkinliği. Ben burada Krul Tepes’i canlandırdım. Karakterim vampir kraliçesi ve sürekli vampirlere emir veriyor. Çok güçlü olmasına rağmen birini kurtarmak için kendini feda etti. Fedakarlığına hayran olduğum ve sevdiğim bir karakter olduğu için seçtim.” dedi. Halicon etkinliği hakkında ise Canel şunları ifade etti. “Etkinlik çok eğlenceliydi. İnsanlar çılgınlar gibi dans ettiler.Burada bir sürü arkadaş edinme fırsatım oldu.Çok güzel vakit geçirdim.Bize bu imkanı sunan herkese çok teşekkür ederim.”
Etkinlik geniş bir alanda katılımcılara birçok aktivite imkanı sundu. Cosplayer’ların geniş bir alanda performanslarını sergileme fırsatı bulduğu, Role Play oyuncularının ise üst katta kendileri için ayrılmış odalarda oyunlarını oynayabildiği, Gamer’lar ise düzenlenen oyun turnuvalarında kendilerini test etme şansını yakaladı. Etkinliğe katılan ziyaretçiler çeşitli stantları gezerek  vakit geçirirken aynı zamanda etkinlikle ilgili bilgi edindi.

Haber ve Fotoğraf: Perim Canel