Animasyon Birimi 26. Genç İletişimciler Yarışması’nda İkinci Oldu Reviewed by Momizat on . Marmara Medya Merkezi Animasyon birimi “Losing Colors” ile 26. Genç İletişimciler Yarışması’nda İkinci Oldu Aydın Doğan Vakfı tarafında bu yıl 26.sı düzenlenen Marmara Medya Merkezi Animasyon birimi “Losing Colors” ile 26. Genç İletişimciler Yarışması’nda İkinci Oldu Aydın Doğan Vakfı tarafında bu yıl 26.sı düzenlenen Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » Animasyon Birimi 26. Genç İletişimciler Yarışması’nda İkinci Oldu

Animasyon Birimi 26. Genç İletişimciler Yarışması’nda İkinci Oldu

Aydın Doğan Vakfı tarafında bu yıl 26.sı düzenlenen Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’na “Losing Colors” ile kısa film dalında katılan Animasyon Birimi, 11 Aralık Perşembe akşamı Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Kampüsü B Toplantı Salonu ’nda düzenlenen törenden ödülle geri döndü. Görsel alanda Kısa Film dalında ikinci olan film, Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından hazırlanan Hisar DVD Seçkisi içinde yer alacak. DVD, aralarında Clermont-Ferrand, Oberhausen, Tampere, Berlin, Cannes gibi önemli festivaller de bulunan yurtdışı ve yurtiçindeki seçilmiş 200 film festivaline, sinema okullarına ve film arşivlerine gönderilecek.

Tören sonunda Aydın Doğan Vakfı (ADV) Kurucusu ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Ulus’a berat takdim etti.

Daha önce birçok festivalde ödül alan ve gösterimi yapılan “Losing Colors”, 10 kişilik bir ekip tarafından bir aylık  çalışma sonucu tamamlandı. Televizyon, öğretmen, patron, arkadaş çevresi gibi dış etmenlerin insan düşüncesini şekillendirdiğini sembolik bir dille anlatan filmde, karakterler ve mekânlar sulu boya tekniği çizilerek hazırlandı ve bilgisayar desteği ile anime edildi.

Filmlere Sosyal Hayatı Dâhil Ediyoruz

Animasyon birimi koordinatörü ve filmin süpervizörü Arş. Gör. Orçin Uzun, filmin ortaya çıkış sürecini “Bir filme başlamadan önce bir toplantı yapıyoruz ama bu kesinlikle klasik bir toplantı olmuyor. Tamamen rahat bir ortamda çalışmaya özen gösteriyoruz. Filmlere sosyal hayatı dâhil ediyoruz. Sosyal hayattan bir şeyler çıkarmaya çalışıyoruz. Toplumda nasıl yer edindiğini merak ediyoruz. “Losing Colors ”da böyle ortaya çıktı. Bir fikir vardı, her birimiz bunun hakkında bir şeyler söyledik ve film bunlara göre şekillendi.” sözleriyle ifade etti.

Bir Film Yapalım ve Bu Filmi Her Festivale Rahatlıkla Gönderebilelim

Orçin Uzun, “Diğer filmlerimiz ulaşım ya da hayvan hakları gibi tek bir konu üzerineydi. Bunu çekerken tüm festivallerden ödül alabileceğimiz bir film olsun istedik. Bir film yapalım ve bu filmi her festivale rahatlıkla gönderebilelim dedik. O yüzden düşünce özgürlüğü gibi tüm insanlığı ilgilendiren bir konuyu ele aldık” sözleriyle filmin konusunu nasıl seçtiklerini anlattı.

Losing Colors ’un Sanat Yönetmeni Can Savaş, “Her filmimizde zaten topluma dair bir şey anlatma çabası içindeyiz ama bu sefer evrensel bir konu seçtik. Losing Colors genel bir derde hitap eden bir film oldu” şeklinde konuştu.

“Losing Colors”, AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’nda birinci, Bayrampaşa Gençlik Merkezi (BAYGEM) ’nin düzenlediği Baygem & On5yirmi5 Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması’nda üçüncü, 1.Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali’nde finalist oldu. Amerika’da düzenlenen STTF Kısa Film Yarışması’nda ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nda ilk ona girerek başarı gösterdi.

Filmin bu derece başarı getirmesinin onları daha sonra yapacakları filmler için motive ettiğini dile getiren birim öğrencileri, sektörün içinden insanlarla tanışmanın da onları mutlu ettiğini ifade etti. “Losing Colors ”un Senaryo Yazarı Harun Kurum, duygularını “Açıkçası bu birime gelmeden önce benim hayatımda ödüller yoktu. Birim bu açıdan beni çok mutlu ediyor. Yaptığımız işlerin başarılı olması çok güzel bir duygu” sözleriyle dile getirdi.

Filmin künyesi;

Yönetmen/Director: Ozan Gönen