3. Mekatronik ve İnovasyon Günleri

Mekatronik Mühendisliği klübü tarafından “3. Mekatronik ve İnovasyon günleri” (MİG)  isimli robot yarışması düzenlendi.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde düzenlenen 3. Mekatronik ve İnovasyon günleri İbrahim Üzümcü konferans salonunda yapılan açılış konuşması ile başladı. Açılış törenine Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Erdal ve Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Nihat Akkuş katıldı. Açılış konuşmasının ardından Şehit Ömer Halis Demir Spor Salonu’nda yarışmacılar farklı kategorilerde hazırladıkları projelerini sergileme imkanı buldu.

MİG isimli robot yarışmasında Türkiye genelindeki devlet üniversiteleri, meslek yüksek okulları, lise öğrencileri ve vakıf üniversiteleri projelerini aynı platformda yarıştırdı. Etkinlikte yer alan mega ve mini sumo, labirent ve helikopter yarışları öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.