Öğrenci kongresinde festival coşkusu Reviewed by Momizat on . 23-26 Mayıs tarihlerinde Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleşen Masco ( Marmara Student Congress ), katılanlara hem eğitici hem de keyifli bir ortam 23-26 Mayıs tarihlerinde Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleşen Masco ( Marmara Student Congress ), katılanlara hem eğitici hem de keyifli bir ortam Rating:
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » Öğrenci kongresinde festival coşkusu

Öğrenci kongresinde festival coşkusu

23-26 Mayıs tarihlerinde Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleşen Masco ( Marmara Student Congress ), katılanlara hem eğitici hem de keyifli bir ortam sundu.

Haydarpaşa Kampüsü’nde düzenlenen Masco’nun birinci gününde öğrenciler, yaptıkları bilimsel araştırmaları sundular. Yaklaşık dokuz saat süren etkinliğin birinci ayağı; öğrenci sunumları, poster yürüyüşlerinden sonra sunumların değerlendirildiği panelle son buldu.

House Dizisi Medikal Senaristi Lisa Sanders Öğrencilerle Buluştu
24 Mayıs Cuma günü ikinci ayağı gerçekleştirilen organizasyon House dizisi medikal senaristi, tıbbi yazar ve New York Times Gazetesi köşe yazarı Dr. Lisa Sanders’ın açılış konuşmasıyla başladı. Onur konuğu Sanders, İstanbul’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında House dizisinin tıbbi boyutlarını anlattı. Sanders, ” Böyle güzel bir organizasyonun Tıp öğrencileri tarafından yapılması beni çok mutlu etti ” dedi.  Konuşmasının ardından soruları cevaplayan Lisa Sanders neşeli karakteriyle hafızalarda yer etti.

Öğrenciler Ödüllendirildi
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Fevzi BATIREL ve Masco Başkanı Dr. Berrak Yeğen’in konuşmalarıyla devam eden konferansta, Klinik Beceri Laboratuvarının öncelikleri, kurulum aşamaları ve öğrencilerin akademik ilerleyişlerinden bahsedildi. Sunulan araştırmalardan beğeni toplayan çalışmalar ödüllendirildi. Ardından yapılan ulusal sunumlar ise cumartesi günü ödüllendirilecek.

Organizasyonda öğrenciler için ayrıca atölye çalışmaları, barbekü partisi ve eğlendirici etkinlikler de yer aldı.

[do action="fotografcilar"]Berrak Güngör[/do]

[do action="haber-yazari"]Berrak Güngör[/do]