2015 Uluslararası Sinema ve Din Sempozyumu Reviewed by Momizat on . Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Nebraska Omaha Üniversitesi işbirliğiyle ilki 2014 yılında ABD’de düzenlenen Sinema ve Din Sempozyumu’na ev sahipliği y Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Nebraska Omaha Üniversitesi işbirliğiyle ilki 2014 yılında ABD’de düzenlenen Sinema ve Din Sempozyumu’na ev sahipliği y Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » 2015 Uluslararası Sinema ve Din Sempozyumu

2015 Uluslararası Sinema ve Din Sempozyumu

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Nebraska Omaha Üniversitesi işbirliğiyle ilki 2014 yılında ABD’de düzenlenen Sinema ve Din Sempozyumu’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

2015 Uluslararası Sinema ve Din Sempozyumu, disiplinlerarası bir akademik alan olan “Sinema ve Din” konusunda ülkemizde farkındalık oluşturmak amacıyla; hem İlahiyat hem de İletişim Fakültelerindeki akademisyenleri bu alana dair fikir üretmeye teşvik etmek amacıyla 21-24 Mayıs 2015 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. Sempozyum; teorik değerlendirmeler, saha araştırmaları ve uygulama örneklerine yer veren sunumlara açık olacak.

Her yıl farklı bir ülkede yapılması planlanan Sinema ve Din Sempozyumu Ensar Vakfı’nın sponsorluğunda İstanbul’da gerçekleşecek. Sempozyumda, Sinema ve din eğitimi, Kuran ayetlerinin sinemada kullanımı, Sinema ve Tasavvuf, Sinema ve İslamofobi gibi konular ele alınacak.

Sempozyuma alanında dünyaca ünlü akademisyenlerin yanı sıra sinema profesyonellerinin de katılımı bekleniyor. Film gösterimi, söyleşiler ve özgün akademik çalışmaların yer alacağı sempozyumun katılımcılarının konaklama ve ulaşım giderleri de Ensar Vakfı’nın sponsorluğuyla sağlanacak.

Türkiye’de alanında ilk olacak Sinema ve Din Sempozyumu için bildiri özetleri de kabul edilmeye başlandı. 6 Şubat tarihinde son bulacak özet gönderimlerini http://www.sinemavedin.com adresinden yapabilirsiniz.

Haber: İrem Demirkaya